Vištienos sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu

2025-03-07 Autorius oSkanu.lt

Vištienos sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu
Šis padažas prie vištienos sparnelių tinka nerealiai. Jeigu tik norite save ir kitus palepinti, tai būtinai pamėginkite! ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite kai kurių ingredientų, galite juos pakeisti alternatyvomis: 

  • Vietoje mėlynojo pelėsinio sūrio galite naudoti feta arba gorgonzola sūrį.
  • Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu, kuris suteiks padažui malonaus rūgštumo.
  • Jei neturite vorčesterio padažo, galite naudoti sojos padažą su žiupsneliu cukraus.
  • Medų galite pakeisti klevų sirupu arba rudojo cukraus sirupu.
  • Vietoje saldžiarūgščio čili padažo tinka BBQ padažas arba sriracha.
  • Česnakų miltelius galima pakeisti šviežiu česnaku, smulkiai sutrinus.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš kepimą vištienos sparnelius galite marinuoti per naktį – taip jie bus dar skanesni ir sultingesni.
  • Kepimo metu sparnelius galite vieną kartą apversti, kad jie iškeptų tolygiai.
  • Mėlynojo pelėsinio sūrio padažą rekomenduojama paruošti iš anksto, bent prieš kelias valandas, kad skoniai susijungtų.
  • Jei norite traškesnių sparnelių, paskutines 5 minutes galite įjungti orkaitės grilį.
  • Sparnelius galima kepti ir ant grotelių – taip jie įgaus malonų dūmų aromatą.
  • Jei ruošiate didesniam žmonių skaičiui, receptą galite lengvai padvigubinti ar patrigubinti.

Ingredientai

    • vištienos sparneliai: 10
    • druska
    • pipirai
    • česnakų milteliai: žiupsnelio
    • malta rūkyta paprika: žiupsnelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldžiarūgštis čili padažas: 1 valgomojo šaukšto
    Mėlynojo pelėsinio sūrio padažui:
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • mėlynasis pelėsinis sūris: 50 gramų
    • vorčesterio padažas: šlakelio
    • druska
    • pipirai
    • česnako milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas: sutrupinkite sūrį ir sumaišykite su visais kitais nurodytais ingredientais. Kuo ilgiau šis sūrio padažas pastovės šaldytuve - tuo bus skanesnis.
  2. 2. Vištienos sparneliai: Iš pradžių supjaustykite vištienos sparnelius.
  3. 3. Mažosios trečios dalies mes šį kartą nenaudosime. O kad jų neišmesti - visuomet galite išsivirti nuostabaus vištienos sultinio!
  4. 4. Vištienos sparnelius įtrinkite druska, pipirais, česnakų milteliais bei malta rūkyta paprika.
  5. 5. Pilkite aliejų bei išmaišykite.
  6. 6. Tuomet berkite miltus, gerai išmaišykite, kad visi sparneliai tolygiai pasidengtų.
  7. 7. Tada į kepimo skardą tieskite kepimo popierių, išdėliokite sparnelius.
  8. 8. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių (arba kol iškepa).
  9. 9. Per tą laiką, kol vištienos sparneliai kepa - pasigaminkite lipnųjį padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, pilkite medų ir saldžiarūgštį čili padažą.
  10. 10. Trumpai pakaitinkite nuolatos maišydami, kol padažas sutirštės.
  11. 11. Dubenyje sumaišykite iškepusius sparnelius su lipniu padažu.
  12. 12. Patiekite su pasiruoštu mėlynojo sūrio padažu ir lepinkitės!
Vištienos sparneliai su mėlynojo pelėsinio sūrio padažu

Atsakinėjama į Komentarą

Antiena su daržovėmis kinietiškai
(6)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)
Lydyto sūrelio sriuba su vištiena
(1)