Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena, žirneliais ir fermentiniu sūriu

2024-03-21 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena, žirneliais ir fermentiniu sūriu
Jau esu sakiusi, kad labai mėgstu gaminti pačias įvairiausias mišraines ir su jomis eksperimentuoti. Pakeičiant vos kelis ingredientus galima "išgauti" vis naujų ir dar neragautų skonių, o pats mišrainių paruošimas įprastai būna visai nesudėtingas. Šį kartą nusprendžiau atlikti eksperimentą iš turimų ingredientų virtuvėje, kad nereiktų bėgti į parduotuvę ir sumaišiau smulkius virtus makaronus, rūkytą vištieną, fermentinį sūrį, konservuotus žirnelius ir mėlynąjį svogūną. Viską pagardinau su grietine ir majonezu. Gavosi tikrai labai skani mišrainė, kuria šiandien noriu pasidalinti ir su Jumis visais. Būtinai pamėginkite! 

Ingredientai

    • smulkūs makaronai: 200 gramų
    • rūkytos vištienos šlaunelės: 1
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • konservuoti žirneliai: 200 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 1
    • druska
    • pipirai
    • krapai
    • grietinė: 150 gramų
    • majonezas: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje makaronus išverda,e pasūdytame vandenyje, išvirtus perliejame šaltu vandeniu bei gerai nuvarviname.
  2. 2. Tuomet į gilų dubenį sudedame makaronus, kubeliais supjaustytą vištieną bei sūrį, susmulkintą svogūną, krapus, beriame žirnelius, pagal skonį druskos ir pipirų.
  3. 3. Tada užpilui sumaišome majonezą bei grietinę (ją galite pakeisti natūraliu jogurtu), užpilame ant produktų bei viską gerai išmaišome.
  4. 4. Patiekiame ir skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai