Idealus sūrio padažas prie taip visų pamiltos keptos duonos. Su vyru ragavome tiek šiltą, tiek jau atvėsusį. Mūsų balsai nukeliavo, kad šaltas jis skanesnis, be to tirštesnis ir maloniau pasikabina ant duonos. Bet tai skonio reikalas, gal šiltas Jums patiks net labiau!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje sviesto galima naudoti margariną arba alyvuogių aliejų, nors sviestas suteikia geresnį skonį.
- Miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu, jei norite tirštesnės konsistencijos.
- Kajeno pipirus galima pakeisti paprika arba čili milteliais pagal savo skonio poreikius.
- Pieną galima pakeisti grietinėle (tada padažas bus tirštesnis ir kaloringesnis) arba augaliniu pienu, jei laikotės veganinės dietos.
- Vorčesterio padažą galima pakeisti sojos padažu su trupučiu citrinų sulčių arba balzamiko actu.
- Fermentinį sūrį galima pakeisti čederio, goudos arba ementalo sūriu.
- „Džiugo" sūrį galima pakeisti parmezanu, grana padano arba kitais kietais, ilgai brandintais sūriais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint išvengti gumuliukų padaže, svarbu nuolat maišyti, ypač kai pilate pieną.
- Sūrį rekomenduojama smulkiai tarkuoti - kuo smulkesnis tarkavimas, tuo greičiau sūris ištirps.
- Jei padažas per tirštas, galima įpilti dar šiek tiek pieno.
- Jei norite, kad padažas būtų aštresnis, galite įdėti daugiau kajeno pipirų ar net truputi juodųjų pipirų.
- Šį padažą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, tik prieš vartojimą pašildykite ant lėtos ugnies, nuolat maišydami.
- Padažo skonis geriausiai atsiskleidžia, kai jis nėra per karštas - leiskite jam truputį atvėsti prieš patiekiant.
Aušra
Atsakyti