Klasikinis prancūziškas Béarnaise (Berno) padažas, Hollandaise padažo brolis, arba dar kitaip majonezo tolimas pusbrolis - jį tikrai labai lengva pasiruošti savo. Jį labai skanu patiekti su įvairiausiais kepsniais, mėsainiais, ypatingai dera su smidrais bei kepta lašiša.
Ingredientai
baltojo vyno actas: 3 valgomųjų šaukštų
kiaušinių tryniai: 3
baltas vynas: 3 valgomųjų šaukštų
svogūnų laiškai: 2 valgomųjų šaukštų
vanduo: 1 valgomojo šaukšto
sviestas: 200 gramų
peletrūnas: 1 valgomojo šaukšto
petražolės: 1,5 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į keptuvę supilkite actą, vyną ir sudėkite svogūnų laiškus, peletrūną, žiupsnelį pipirų.
2. Užvirkite ir keletą minučių virkite (maždaug kol nugaruos vienas šaukštas skysčio).
3. Į keptuvę supilkite šaukštą vandens, išmaišykite ir nuimkite nuo kaitros.
4. Padažą šiek tiek atvėsinkite.
5. Į puodą pilkite vieną litrą vandens, užvirkite ir į jį įstatykite kitą indą, į kurį supilkite padažą.
6. Sudėkite kiaušinių trynius, ir labai lėtai maišykite, kol pradės tirštėti (maždaug 3-4 minutes).
7. Po 3-4 minučių sudėkite sviestą, kurį taip pat maišykite kol visai išsilydo.
8. Bebaigiant gaminti padažą berkite petražoles, druskos ir pipirų. Skanaukite!