Raita - graikiško jogurtas padažas prie vištienos kepsnio, suktinukų ar filė

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Raita - graikiško jogurtas padažas prie vištienos kepsnio, suktinukų ar filė
Raita - tai toks indiškos virtuvės įkvėptas jogurto ir mėtų aštrus padažas, kuris itin tinka prie keptos arba grill vištienos, ypač jei pagardinsite rytietiškais prieskoniais. Taip pat iš patirties galiu pasakyti, kad jis tinka prie vištienos kepsnių, vištienos suktinukų arba tiesiog vištienos filė. Rekomenduoju! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors tradiciškai Raita gaminamas su graikiškuojjogurtu, galite naudoti ir kefyrą, natūralų jogurtą be priedų arba pasukas. 
  • Vietoje šviežios kalendros galima naudoti petražoles arba krapus, o mėtos lapeliai gali būti pakeisti baziliku arba citrinžole. 
  • Jei namuose neturite šviežių žalių čili pipirų, galite naudoti raudonuosius čili pipirus arba džiovintus čili dribsnius. 
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba balto vyno actu, kuris suteiks gaivaus rūgštumo. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausio skonio pasieksite, jei padažą pagaminsite bent valandą prieš patiekimą ir laikysite šaldytuve, kad susiformuotų pilnas skonių spektras. 
  • Prieš patiekimą rekomenduojama padažą dar kartą išmaišyti. 
  • Jei norite tirštesnio padažo, galite nusunkti jogurtą per marlę arba kavos filtrą prieš maišydami su kitais ingredientais. Nusunktame jogurte bus mažiau išrūgų, todėl padažas bus tirštesnis ir kremiškesnis. 

Ingredientai

    • graikiškas jogurtas: 250 mililitrų
    • smulkinta šviežia kalendra: 1 pundelio
    • smulkinti mėto lapeliai: ~15
    • smulkinti žali čili be sėklų: 1-2
    • susmulkintas česnakas: 1 skiltelės
    • citrinos sultys
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš žalių aitriųjų pipirų pašaliname sėklas. Jeigu mėgstate aštriau - naudojame dvi, jeigu švelniau - užteks vienos.
  2. 2. Tada graikišką natūralų jogurtą, kalendrą, mėtas, česnaką bei aitriuosius pipirus sudedame į elektrinio trintuvo indą. Sutriname iki vientisos konsistencijos.
  3. 3. Po to padažą pagal savo skonį pagardiname citrinos sultimis, druska ir žiupsneliu pipirų.
  4. 4. Patiekiame prie vištienos ir skanaujame!

Atsakinėjama į Komentarą

Naminis barbeque - barbekiu padažas | Receptas
(3)