Raita - tai toks indiškos virtuvės įkvėptas jogurto ir mėtų aštrus padažas, kuris itin tinka prie keptos arba grill vištienos, ypač jei pagardinsite rytietiškais prieskoniais. Taip pat iš patirties galiu pasakyti, kad jis tinka prie vištienos kepsnių, vištienos suktinukų arba tiesiog vištienos filė. Rekomenduoju!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciškai Raita gaminamas su graikiškuojjogurtu, galite naudoti ir kefyrą, natūralų jogurtą be priedų arba pasukas.
- Vietoje šviežios kalendros galima naudoti petražoles arba krapus, o mėtos lapeliai gali būti pakeisti baziliku arba citrinžole.
- Jei namuose neturite šviežių žalių čili pipirų, galite naudoti raudonuosius čili pipirus arba džiovintus čili dribsnius.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba balto vyno actu, kuris suteiks gaivaus rūgštumo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausio skonio pasieksite, jei padažą pagaminsite bent valandą prieš patiekimą ir laikysite šaldytuve, kad susiformuotų pilnas skonių spektras.
- Prieš patiekimą rekomenduojama padažą dar kartą išmaišyti.
- Jei norite tirštesnio padažo, galite nusunkti jogurtą per marlę arba kavos filtrą prieš maišydami su kitais ingredientais. Nusunktame jogurte bus mažiau išrūgų, todėl padažas bus tirštesnis ir kremiškesnis.
Atsakinėjama į Komentarą