Česnakinis mėlynojo pelėsinio sūrio padažas su kefyru, grietine ir majonezu

2023-07-02 Autorius oSkanu.lt

Česnakinis mėlynojo pelėsinio sūrio padažas su kefyru, grietine ir majonezu
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas greitai taps nauju jūsų mylimiausiu universaliu padažu užkandžiams, daržovėms, iškeptoms bulvėms, salotoms, ir net mėsai. Sodraus skonio, kreminės tekstūros ir pakeliantis bet kurį patiekalą į naują lygį. Pagaminti labai lengva, o šaldytuve jį galima laikyti kelias dienas, ir mėgautis su įvairiais patiekalais.

Kai kepu daržoves (morkas, bulves ar saldžiąsias bulves, vadinamus batatus), visada atsimenu šį padažą. Iki šiol dar neatradau skanesnio dipping sauce (mirkymo padažo) tiek daržovėms, tiek įvairiems trapučiams, net ir keptai duonai! 

Ingredientai

    • mėlynas pelėsinis sūris: 120 gramų (naudojau Danablu 50+ prekinio ženklo)
    • kefyras: 100 mililitrų
    • grietinė: 100 mililitrų
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • juodieji pipirai: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite kefyrą, grietinę, majonezą, citrinų sultis, trintą česnaką bei pipirus.
  2. 2. Tada įtrupinkite mėlynąjį pelėsinį sūrį ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Gumuliukus sutrinkite, galite trinti iki vientisos masės arba palikti su sūrio gabaliukais. Čia jau pagal pageidavimus ir norus.
  4. 4. Uždenkite indą ir palikite pastovėti šaldytuve bent kelioms valandoms. Kuo ilgiau padažas pastovi šaltai, tuo geresnis jo skonis bus.
  5. 5. Padažo likutį aš visada laikau stiklainiuke šaldytuve. Jei Jūs nesunaudojote viso padažo, tai tikrai nėra bėda. Sumaišome šį padažą su kreminiu sūriu, įberiame šiek tiek puskiečio sūrio ir sudėliojame į nedidelį kepimo indą. Apiberiame tarkuotu puskiečiu sūriu. Kepame orkaitėje kol sūrio plėvelė paruduoja. Rezultate gausime fantastiško skonio karštą padažą užkandžiams! Skanaus!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau sūrio padažų receptų rasite: Sūrio padažai.

Aliona

Tiesiog auksinis receptas. Kiek esu mėginusi tikrai šis pats geriausias.
Atsakyti
Česnakinis mėlynojo pelėsinio sūrio padažas su kefyru, grietine ir majonezu
Raudonų serbentų pagardas
(3)
Pikantiškas agrastų padažas prie mėsos
(2)