Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas greitai taps nauju jūsų mylimiausiu universaliu padažu užkandžiams, daržovėms, iškeptoms bulvėms, salotoms, ir net mėsai. Sodraus skonio, kreminės tekstūros ir pakeliantis bet kurį patiekalą į naują lygį. Pagaminti labai lengva, o šaldytuve jį galima laikyti kelias dienas, ir mėgautis su įvairiais patiekalais.
Kai kepu daržoves (morkas, bulves ar saldžiąsias bulves, vadinamus batatus), visada atsimenu šį padažą. Iki šiol dar neatradau skanesnio dipping sauce (mirkymo padažo) tiek daržovėms, tiek įvairiems trapučiams, net ir keptai duonai!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors recepte naudojamas Danablu sūris, jį galima pakeisti bet kuriuo kitu mėlynuoju pelėsiniu sūriu: Rokforo, Gorgonzolos ar Stilton sūriais. Jei norite švelnesnio skonio, rinkitės jaunesnį (mažiau subrendusį) mėlynąjį sūrį.
- Kefyrą galima pakeisti pasukomis arba jogurtu, jei norite tirštesnio padažo.
- Grietinę galima pakeisti graikišku jogurtu, kuris suteiks papildomo baltymo ir mažesnį riebalų kiekį. M
- ajonezą galima pakeisti augaliniu majonezu arba avokado tyre, jei norite sveikesnio varianto.
- Česnaką galima pakeisti česnako milteliais (1/4 arbatinio šaukštelio vietoje vienos skiltelės) arba kepintu česnaku, kuris suteiks saldesnį, švelnesnį skonį.
- Citrinos sultis galima pakeisti žaliųjų citrinų (laimų) sultimis arba baltu vyno actu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
- Geriausių rezultatų pasieksite, jei sūrį prieš trupindami šiek tiek palaikysite kambario temperatūroje – tuomet jis bus minkštesnis ir lengviau trins. Jei norite tiršto, vientiso padažo, sūrį galite sutrinti šakute arba susmulkinti prieš įmaišydami į kitus ingredientus.
- Padažą rekomenduojama paruošti bent kelias valandas prieš patiekimą, o geriausia – dieną prieš, kad skoniai susijungtų ir intensyvėtų.
- Prieš patiekdami, leiskite padažui pastovėti kambario temperatūroje apie 15-20 minučių – tuomet jis taps sklandesnis ir labiau tepamas.
- Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek kefyro; jei per skystas, įdėkite daugiau grietinės arba sūrio.
- Kad padažas būtų aštresnis, galite įdėti šiek tiek kajeno pipirų ar aitriųjų paprikų dribsnių.