Patobulintas naminis kečupas - pomidorų padažas

Autorius apie receptą

Tai yra seniau mano įdėto kečupo recepto patobulinimas. Šis pomidorų padažas man asmeniškai dar skanesnis bei kvapnesnis. ;)

Ingredientai

    • pomidorai: 3 kilogramo
    • svogūnai: 500 gramų
    • cukrus: 400 gramų
    • 9% actas: 250 mililitrų (galima kiek pamažinti, pagal skonį)
    • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • agurkai: 4 dideli (galite keisti paprika, čili)
    • malti kvepiantieji pipirai: ~0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežių bazilikų lapeliai (sukapoti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplautus pomidorus sumalkite mėsmale, pilkite į puodą bei virkite maždaug pusvalandį.
  2. 2. Tuomet sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus (aš pati sukapojau smulkintuvu) ir kubeliais - agurkus, virkite dar maždaug 20 minučių.
  3. 3. Tada krakmolą sumaišykite su actu, pilkite į tyrę, berkite cukrų, visus prieskonius ir druską.
  4. 4. Pavirkite dar apie 5 minutes.
  5. 5. Galiausiai išpilstykite į sterilius stiklainiukus bei užsukite. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau pomidorų padažų receptų rasite: Pomidorų padažai.

Atsiliepimai

Aldona

Būtų įdomu pabandyti,jeigu produktų kiekiai nurodytų svorį.agurkas gali sverti 200 gr,gali būti ir netoli kilogramo.Gaila
Atsakyti
Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos
(2)
Pomidorų padažas be acto
(19)
Kreminis humusas su jogurtu
(1)