Patobulintas naminis kečupas - pomidorų padažas

2020-06-09 Autorius Taip norėjau

Patobulintas naminis kečupas - pomidorų padažas
Tai yra seniau mano įdėto kečupo recepto patobulinimas. Šis pomidorų padažas man asmeniškai dar skanesnis bei kvapnesnis. ;)

Ingredientai

    • pomidorai: 3 kilogramo
    • svogūnai: 500 gramų
    • cukrus: 400 gramų
    • 9% actas: 250 mililitrų (galima kiek pamažinti, pagal skonį)
    • malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1,5 valgomojo šaukšto
    • agurkai: 4 dideli (galite keisti paprika, čili)
    • malti kvepiantieji pipirai: ~0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežių bazilikų lapeliai (sukapoti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplautus pomidorus sumalkite mėsmale, pilkite į puodą bei virkite maždaug pusvalandį.
  2. 2. Tuomet sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus (aš pati sukapojau smulkintuvu) ir kubeliais - agurkus, virkite dar maždaug 20 minučių.
  3. 3. Tada krakmolą sumaišykite su actu, pilkite į tyrę, berkite cukrų, visus prieskonius ir druską.
  4. 4. Pavirkite dar apie 5 minutes.
  5. 5. Galiausiai išpilstykite į sterilius stiklainiukus bei užsukite. Skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau pomidorų padažų receptų rasite: Pomidorų padažai.

Aldona

Būtų įdomu pabandyti,jeigu produktų kiekiai nurodytų svorį.agurkas gali sverti 200 gr,gali būti ir netoli kilogramo.Gaila
Atsakyti
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)