Visai neseniai išmėginau karamelizuotų svogūnų padažą, kuris puikiai tinka prie įvairių traškučių, tortilijų traškučių, krekerių ir daržovių.
Padažas greitai ir nesunkiai pagaminamas, tik prieš patiekiant ant stalo siūlyčiau šiek tiek palaikyti šaldytuve. Žinoma, jei nebeturite tam laiko, padažas labai gardus ir kambario temperatūros. Padažo sūrumą - saldumą galima reguliuoti pagal druskos ir cukraus kiekį, aš mėgstu kiek saldesnį svogūnų padažą, tad pagal mano receptą padažas tikrai nėra sūrus, padažo skonio balansas būna pats tas.
Šis padažas taip pat labai gerai tinka gaminant karštus sumuštinius ar norint pagardinti makaronus. Tad jeigu nuo užkandžių stalo atliko šiek tiek svogūnų padažo, tuomet galite jį šauniai panaudoti gaminant kitus patiekalus.
Smagaus užkandžiavimo! 🙂