Gravy padažas

2024-09-01 Autorius Vaida Bučinskienė

Gravy padažas
Gravy – tai klasikinis ir sotus padažas, kuris praturtina patiekalus sodriu skoniu bei kremine tekstūra. Jis gaminamas iš sviesto ar kepimo riebalų, sumaišytų su miltais ir mėsos sultiniu, suteikiančiu natūralų skonį bei aromatą. Gravy puikiai dera su kepta mėsa, bulvių koše ar daržovėmis, o jo švelniai tiršta konsistencija suteikia patiekalams papildomos tekstūros ir malonumo. Tai nepakeičiamas padažas šventėms, tačiau lengvai paruošiamas ir kasdieniams pietums ar vakarienei.

Redakcijos komentaras - jeigu orkaitėje kepate mėsą, visi skysčiai, susidarę kepimo skardoje ir keli gabaliukai mėsos gali pavirsti į nuostabaus skonio padažą, kuris praturtins bet kurią vakarienę. Jeigu gaminsite su mėsos ar keptų daržovių gabalėliais, vėliau padažą sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. 

Ingredientai

    • Kepimo riebalai arba sviestas: 2 valg.š.
    • Miltai: 2 valg.š.
    • Sultinys: 2 stikl.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Žolelės (džiovintos arba šviežios): rozmarinai, čiobreliai ir kt. (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje pakaitinti nuo mėsos kepimo likusius riebalus arba išlydyti sviestą.
  2. 2. Į riebalus įmaišyti miltus. Maišyti šluotele kol miltai sugers riebalus ir šiek tiek pakaitinti, kad neliktų miltų skonio.
  3. 3. Nuolat maišant, pamažu supilti sultinį. Maišyti kol neliks miltų gumulėlių ir padažas pasidarys vientisas. Pagardinti druska ir pipirais. Jeigu norisi, berti papildomai žolelių.
  4. 4. Kai padažas bus tirštas, nuimti nuo kaitros. Jeigu padažas gavosi per tirštas, įpilti dar šiek tiek sultinio ir kaitinant ant žemos kaitros vis maišyti.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)