Gravy – tai klasikinis ir sotus padažas, kuris praturtina patiekalus sodriu skoniu bei kremine tekstūra. Jis gaminamas iš sviesto ar kepimo riebalų, sumaišytų su miltais ir mėsos sultiniu, suteikiančiu natūralų skonį bei aromatą. Gravy puikiai dera su kepta mėsa, bulvių koše ar daržovėmis, o jo švelniai tiršta konsistencija suteikia patiekalams papildomos tekstūros ir malonumo. Tai nepakeičiamas padažas šventėms, tačiau lengvai paruošiamas ir kasdieniams pietums ar vakarienei.
Redakcijos komentaras - jeigu orkaitėje kepate mėsą, visi skysčiai, susidarę kepimo skardoje ir keli gabaliukai mėsos gali pavirsti į nuostabaus skonio padažą, kuris praturtins bet kurią vakarienę. Jeigu gaminsite su mėsos ar keptų daržovių gabalėliais, vėliau padažą sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos.