Baltas grybų padažas mėsai, su grietinėle ir svogūnais yra puikus pasirinkimas prie įvairių keptų mėsos patiekalų. Pirmiausia keptuvėje ant sviesto apkepinami svogūnai ir grybai, kol jie įgauna auksinę spalvą ir išskiria savo aromatus. Miltai įmaišomi tam, kad sutirštintų padažą, o grietinėlė suteikia švelnumo ir kreminės tekstūros. Druska ir pipirai subalansuoja skonius, todėl padažas tampa universalus ir tobulai dera su vištiena, jautiena ar net keptomis daržovėmis.
Autorės komentaras - tikriausiai ne vienas mėgsta grybų padažus prie mėsos. Šį kartą noriu pasidalinti padažu, kurį mane išmokė gaminti mama. Jis yra gaminamas su grietinėle, tai gaunasi baltas, o svogūnai jį puikiai papildo. Jis puikiai tinka prie kepsnių, karbonado, kotletų, taip pat prie cepelinų, bulvių ar net makaronų. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas. Labai drąsiai rekomenduoju pasigaminti.
Eglė
Atsakyti