Šis aksominis, šilkinio skonio padažas su švelniu sviesto ir citrinos aromatu jau šimtmečius puošia įvairiausius patiekalus visame pasaulyje. Mano gamintas padažas yra tarpinis variantas tarp įprasto-klasikinio olandiško padažo ir prancūziško padažo veliute.
Pats padažas gaunasi labai gardus, neriebus ir šilkinio skonio. Itin tinka prie žuvies,
žiedinių kopūstų,
šparagų arba
benedikto kiaušinių.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje mėsos ar daržovių sultinio galite naudoti žuvies sultinį, ypač jei padažą patieksite su jūros gėrybėmis ar žuvimi.
- Sviestą galima pakeisti ghee sviestu, kuris suteiks gilesnį, riešutinį aromatą.
- Jei neturite citrinos, galite naudoti balto vyno actą arba šampaninį actą, kuris suteiks švelnesnį rūgštumą.
- Kvietinius miltus galima pakeisti kukurūzų krakmolu (14-16 gramų), jei norite, kad padažas būtų dar šilkiškesnis.
- Vietoje baltųjų ar juodųjų pipirų galite naudoti baltąjį pipirų mišinį arba rausvuosius pipirus subtilesniam skoniui.
- Jei padažą norite pagardinti, galite įdėti šviežių žolelių: krapų, petražolių ar šalavijų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Padažo gaminimo metu būtina nuolat maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai ir padažas neprisviltų.
- Kiaušinių trynius rekomenduojama įmaišyti tik nuėmus puodą nuo ugnies, kad tryniuose nekoaguliuotų baltymai ir padažas netaptų grūdėtas.
- Jei padažas per tirštas, galima įpilti šiek tiek šilto sultinio ar vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
- Norint išvengti padažo "suskilimo", sviestą dėkite mažais gabalėliais ir visada šaltą, o ne ištirpusį.
- Padažą geriausia ruošti prieš pat patiekimą, nes ilgai laikomas jis gali pradėti skirtis.
- Jei padažas vis dėlto "suskyla", įpilkite šiek tiek karšto vandens ir energingai išplakite.
- Geresniam skoniui padažą galima pagardinti trupučiu muskato riešuto ar česnako miltelių.