Šis aksominis, šilkinio skonio padažas su švelniu sviesto ir citrinos aromatu jau šimtmečius puošia įvairiausius patiekalus visame pasaulyje. Mano gamintas padažas yra tarpinis variantas tarp įprasto-klasikinio olandiško padažo ir prancūziško padažo veliute.
1. Pirmiausia į puodą supilame šaltą sultinį (šiltame sultinyje miltai sušoks į gabaliukus ir gerai neišsimaišys), suberiame miltus. Gerai išmaišome , kad neliktų sausų miltų.
2. Puodą statome ant ugnies ir pradedame kaitinti, nuolat maišome.
3. Skystis privalo užvirti ir kaitiname kol sutirštės.
4. Puodą nukeliame nuo ugnies.
5. Kiaušinių trynius šakute lengvai išmaišome.
6. Viena ranka pilame plona srovele trynius, o kita ranka maišome.
Atsiliepimai