Labai skanus kiniškas slyvų padažas. Jis gaunasi saldžiarūgštis. Itin tinka su mėsa, vištiena ar kita paukštiena. Taip pat puikiai tiks ir su baltu sūriu. Jame yra tikrai juntamas rytietiškas cinkelis, ir jis mūsų šeimai labai patinka. Pamėginkite ir Jūs tokį receptą. :)
Ingredientai
slyvos: 800 gramų
raudonojo vyno actas: 400 mililitrų
čili milteliai: žiupsnelio (arba nedidelis gabaliukas smulkiai pjaustyto čili pipiriuko)
grūsti gvazdikėliai: žiupsnelio
grūsti kvapieji pipirai: žiupsnelio
imbieras: maždaug 3 centimetrų dydžio gabaliuko
česnakas: 4-5 skiltelių
druska: 1 šaukšto
tamsus čili padažas: 80 mililitrų
cukrus: 125 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išimame slyvų kauliukus ir sudedame į platų žemą indą storu dugnu.
2. Tada užpilame raudono vyno actu, įberiame druskos, čili miltelių, gvazdikėlių bei kvapiųjų pipirų. Įdedame pjaustyto česnako ir smulkiai supjaustyto imbiero.
3. Dedame puodą su slyvomis ant kaitlentės, užviriname ir sumažinus ugnį kaitiname vis pamaišydami ant mažos ugnies maždaug 40 minučių, kol slyvos suminkštėja bei išsileidžia.
4. Nigel Slater, pagal kurio receptą gaminau pirmą kartą, rekomenduoja viską dėti į rėtį bei pertrinti. Bet mūsų šeimai daug labiau patinka į tyrę įkišti malimo instrumentą (blenderį) bei susmulkinti.
5. Tyrę dar kartą sugrąžinti ant mažos kaitros, įberiame cukraus, įpilame sojos padažo ir dar maždaug 5 minutes perkaitiname vis pamaišydami. Padažas pasidarys gražios spalvos bei blizgus.
6. Dar karštą padažą supilstomi į švarius stiklainiukus ir suvartojame progai pasitaikius. Skanaus! :)
7. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.