Curry padažas

2018-02-28 Autorius oSkanu.lt

Curry padažas
Toks padažas yra labai mėgiamas su vištiena Didžiojoje Britanijoje. Ilgai abejojau ar jį gaminti, nes tai galybe prieskonių ir maniau nesusitvarkysiu. Bet labai džiaugiuosi išbandžiusi. Iš šiu proporcijų gaunasi ganėtinai didelis kiekis, aš pusę padažo kiekio užsišaldžiau kitam kartui. Labai patogu skubantiems.

Ingredientai

    • svogūnai: 3 dideli (stambiai supjaustyti)
    • česnakas: 12 skiltelių (stambiai supjaustytos)
    • šviežia imbiero šaknis: 8 centimetrų (stambiai supjaustyta)
    • kumino sėklos: 2 šaukštelių
    • pankolio sėklos: 2 šaukštelių
    • lauro lapeliai: 2
    • cinamono lazdelės: 1
    • aliejus: 6 šaukštų
    • trinta kalendra: 1 šaukšto
    • trinta ciberžolė: 1 šaukšto
    • pomidorų pasta: 2 šaukštų
    • druska: 1 šaukštelio
    • vanduo: 600 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių svogūnus, česnaką bei imbierą sutriname maisto trintuvėje iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet įkaitiname keptuvę. Sudedame kumino, pankolio sėklas, lauro lapelius bei cinamono lazdelę ir leidžiame jiems užkaisti.
  3. 3. Tada įpilame aliejaus ir, kai įkais, sudedame pastą iš maisto procesoriaus bei pakepiname maždaug 10-15 minučių, kol pagels.
  4. 4. Po to sudedame likusius prieskonius, pomidorų pastą ir druską bei įpilame 600 mililitrų vandens. Užvirus patroškiname maždaug 10 minučių.
  5. 5. Ir štai viskas - padažas jau paruoštas naudojimui. Atvėsiname, padaliname į tris porcijas bei užšaldome. Gaunasi labai gardus bei švelnaus skonio padažiukais. Tikras paivarinimas Jūsų virtuvei.
Bearnaise sauce - Berno padažas
(1)
Špinatų humusas
(1)