Paprastas bešamelio padažas su grietinėle

Autorius apie receptą

Šis mano bešamelio padažas - paprastas, ekonomiškas, labai skanus ir teisėtai gali vadintis tikru padažų karaliumi. Bešamelį su grietinėle nesunku paruošti ir svarbiausia - jis universalus: puikiai tinka prie mėsos, prie žuvies ar net prie daržovių patiekalų. Tad nieko nelaukiant pasidalinu šiuo savo labai pamiltu receptu ir su Jumis! 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grietinėlę galima pakeisti riebiu pienu (ne mažiau nei 3,5 % riebumo), jei norite lengvesnės padažo versijos.
  • Sviestą galima keisti rafinuotu alyvuogių aliejumi, jei siekiate šiek tiek sveikesnio varianto.
  • Kvietinius miltus galima pakeisti speltų miltais arba be gliuteno ryžių miltais tiems, kas netoleruoja gliuteno.
  • Muskato riešutą galima keisti baltųjų pipirų žiupsneliu, jei norite šiek tiek kitokio, bet subtilaus prieskonių akcento.
  • Vietoje juodųjų pipirų galima naudoti baltuosius pipirus, ypač jei norite, kad padažas išliktų visiškai baltas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Svarbu sviestą ištirpinti ant silpnos ugnies, kad jis nesudegtų ir nesuteiktų kartaus skonio.
  • Miltus kepinkite tik iki švelniai auksinės spalvos – perkepti miltai suteiks padažui kartumo.
  • Grietinėlę ar pieną visada pilkite plona srovele ir nuolat maišykite – taip išvengsite gumuliukų susidarymo.
  • Padažą geriausia maišyti šluotele, nes ji padeda geriau išmaišyti miltus ir užtikrina tolygią tekstūrą.
  • Jeigu padažas pasidarė per tirštas, įpilkite šlakelį karšto pieno ar grietinėlės ir dar kartą gerai išmaišykite.

Ingredientai

    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinėlė: 250 mililitrų (galima keisti pienu)
    • muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant silpnos kaitros ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite iki auksinės spalvos.
  2. 2. Tada plona srovele pilkite grietinėlę (galite pakeisti pienu) ir nuolatos maišydami kaitinkite, kol bešamelio padažas sutirštės.
  3. 3. Įberkite druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišykite. Padažas privalo būti vientisas, kremo konsistencijos. Skanaus!

Atsiliepimai

Padažas Uncle Ben's lietuviškai
(32)
Rausvas burokėlių humusas su avinžirniais
(1)