Bolonijos / bolognese padažas makaronams + makaronai su mėsos faršu "Tagliatelle al ragu"

2020-10-14 Autorius oSkanu.lt

Bolonijos / bolognese padažas makaronams + makaronai su mėsos faršu "Tagliatelle al ragu"
Bolonijos / bolognese padažo receptų galima atrasti tikrai daugybe. Bet daugiau arba mažiau jie visi kažkiek panašūs. Mano pačios padažas nėra kažkuo išskirtinis, jis yra gaminamas pagal klasikinį itališką receptą, bet aš jums rekomenduoju tokį padažą konservuoti.

Išvirti kokybišką padažą užtruks nemažai laiko, todėl pasilengviname darbą iškart virdami didesnį jo kiekį. Išvirtas bei užkonservuotas padažas išsilaiko net iki metų, o gal net ir dar daugiau. To negaliu pasakyti, nes paprasčiausiai per metus iki kito vasaros sezono nebelieka, pas mus jis būna suvalgytas.

Pirmiausia Jums pateiksiu padažo receptą, o paskui trumpai aprašysiu, kaip jį naudoti norint pasigaminti tradicinį makaronų patiekalą su mėsos faršu "Tagliatelle al ragu". Su šiuo padažu, jūs taip at galite pasigaminti lazaniją ("Lasagnie alla Bolognese'). 

Į šiuos patiekalus, jau naudojant pasiruoštą padažą, jei mėgstate, galima įdėti pievagybių. Juos dedame baigiant troškinti mėsą, tai yra kai skystis iš mėsos visai išgaruos. Pievagrybius troškiname maždaug 7 minutes.

Ingredientai

    Bolonijos / bolognese padažui:
    • alyvuogių aliejus
    • gerai sunokę pomidorai: 3 kilogramų
    • morkos: 500 gramų
    • svogūnai: 500 gramų
    • saliero kotai: 500 gramų
    • česnakas: 12 skiltelių
    • pomidorų padažas: 6 valgomųjų šaukštų
    • raudonojo vyno actas: 3 stiklinių (jeigu gamindami patiekalus, faršą naudosite ne jautienos, tai pilkite baltąjį vyną)
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • malti pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
    • lauro lapai: 3
    • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • šalavijas: 1 arbatinio šaukštelio
    • bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    "Tagliatelle al ragu" arba Bolonijos padažui su faršu:
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • jautienos faršas: 500 gramų (galima naudoti ir kitą mėgstamą faršą, tik tada jau nebebus tradicinis "Tagliatelle al ragu")
    • kiaulienos šoninė: ~4-6 juostelių
    • jau pasiruošto Bolinijos padažo: 500 gramų indelio
    • "Tagliatelle" makaronai: 150 gramų
    • parmezano sūris: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bolonijos / bolognese padažas: Jeigu savo virtuvėje turite didelį storadugnį puodą, tai galima viską iškart ruošti jame. Jeigu neturite - tada keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepame smulkintus svogūnus bei česnaką.
  2. 2. Tada į puodą sudedame pakepintus svogūnus (jeigu juos kepėte keptuvėje), supjaustytas šiaudeliais morkas ir salierą. Supilame druską bei cukrų.
  3. 3. Troškiname ant mažos kaitros maždaug 15 minučių.
  4. 4. Per tas 15 minučių, pasiruošiame pomidorus. Kad greičiau nusiluptų pomidorų odelė užplikiname juos verdančiu vandeniu.
  5. 5. Po kelių minučių vandenį nupilame bei pomidorus nulupame.
  6. 6. Pomidorus supjaustome kubeliais arba paprasčiausiai sutriname blenderiu.
  7. 7. Supilame juos į padažą, įdedame lauro lapus ir padidinę ugnį iki vidutinės verdame maždaug 90 minučių.
  8. 8. Po to supilame vyną, pomidorų padažą ir dar maždaug 30 minučių paverdame.
  9. 9. Išimame lauro lapus ir suberiame prieskonius. Po kelių minučių padažą jau galima pilstyti į iškaitintus stiklainius bei uždaryti dezinfekuotais dangteliais.
  10. 10. "Tagliatelle al ragu" arba Bolonijos padažas su faršu: Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų.
  11. 11. Sudedame kubeliais supjaustytą kiaulienos šoninę.
  12. 12. Kai jau šoninė apkepa, sudedame jautienos faršą. Kepame kol paruduos, tuomet sumažiname ugnį.
  13. 13. Supilame savo pasigamintą Bolonijos padažą ir šiek tiek patroškiname.
  14. 14. Užviriname vandenį, pasūdome ir sudedame makaronus. Verdame tiek, kiek yra nurodyta ant pakuotės.
  15. 15. Išvirus makaronams, vandenį nupilame, išdėliojame juos į lėkštes ir ant jų užpilame pasiruošto padažo.
  16. 16. Ant viršaus užberiame sutarkuoto Parmezano sūrio ir jeigu norisi - petražolių lapelių. Skanaujame!
  17. 17. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.

na

Naudingas
(0)
Receptai geri, bet ar nesuklydote su 3 stiklinėmis vyno acto padažui???
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Jautienos kepsnys - steikas su pipiriniu padažu
(1)