Pagaliau nusprendžiau, kad laikas namuose pasigaminti aromatizuoto alyvuogių aliejaus. Labai norėjosi česnakinio, bet česnakui į draugiją įdėjau dar džiovintų rozmarinų, mmm…. fantastiškas aromatas!
1. Šiame recepte didžiulio gaminimo kaip ir nėra. Viskas ko reikia, tai pasiimti indą, įpilti aliejų, tada sudėti rozmariną ir susmulkintą česnaką (prieš tai šiek tiek suspaudžiame su plokščiąją peilio puse).
2. Viską sumaišykite, užkimškite ir palikite bent keletai dienų.
3. Kiti dar šį alyvuogių aliejų mėgsta pakaitinti, bet aš to nerekomenduoju, nes to namų sąlygomis beveik neįmanoma padaryti, tam reikia specialių įrengimų. :)
4. Šis aliejus man labai tiko ant įvairių picų, taip pat prie keptos arba troškintos mėsos, o vaikams labai patiko šlakstyti keptą žuvį.
5. Aliejų naudojau pirmo šalto spaudimo, vidutinės klasės (pagal kainą). :)
6. Rekomendacija: Daugiau pagardų receptų rasite: Pagardai.