Česnakinis kebabų padažas

2024-12-06 Autorius Rugilė - maistassielai

Česnakinis kebabų padažas
Česnakinis kebabų padažas – tai švelnaus ir gaivaus skonio padažas, kuris puikiai tinka prie salotų, keptų daržovių ar mėsos patiekalų. Česnakas suteikia aromatingą aštrumą, o citrinos sultys ir krapai prideda gaivumo. Šis padažas išsiskiria subalansuotu skoniu, kurį šiek tiek praturtina įmaišytas cukrus, sušvelninantis rūgštumą.

Puikiai tinka ne tik kebabams, bet ir -

Prieš patiekiant rekomenduojama leisti padažui šiek tiek pastovėti, kad visi skoniai geriau susijungtų ir atsiskleistų.

Redaktorės Vaidos komentaras
- paprastas padažas, turintis tikrai daug skonio. Naudokite tiek česnakų, kiek aštraus padažo norisi. Tinka prie įvairiausių patiekalų, arba tiesiog pagardinti kiaušinius pusryčiams. 

Ingredientai

    • Majonezas: 1/2 stikl.
    • Jogurtas: nepilnai 1/4 stikl.
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Žaliosios citrinos sultys: 1/2 arb. š.
    • Cukrus: žiupsnelis
    • Krapai: žiupsnelis (džiovintų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenėlį sudėti majonezą.
  2. 2. Prie majonezo sudėti jogurtą.
  3. 3. Įspausti česnakus.
  4. 4. Įspausti citrinos sulčių.
  5. 5. Krapus smulkiai sukapoti ir sudėti dubenėlį.
  6. 6. Įberti šiek tiek cukraus.
  7. 7. Viską labai gerai išmaišyti.
  8. 8. Padažui, prieš vartojimą, leisti pastovėti bent 10-20 min.

Atsakinėjama į Komentarą

Pomidorų padažas be acto
(19)
Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos
(2)
Špinatų humusas
(1)