Česnakinis majonezo padažas su kefyru

2025-05-12 Autorius oSkanu.lt

Česnakinis majonezo padažas su kefyru
Šis padažas išsiskiria sodriu, česnaku prisotintu skoniu, kuris subalansuojamas švelniu kefyro rūgštumu ir gaivia saldžiąja paprika. Tai ne tik puikus pagardas, bet ir universalus priedas, galintis pagyvinti bet kurį patiekalą. Dėl naudojamų ingredientų šis padažas yra itin kremiškas, tačiau tuo pačiu metu ir lengvai virškinamas. Česnakas suteikia pikantiškumo, o paprikos – spalvų ir saldumo. Šis receptas ypač praverčia vasaros sezono metu, kai dažnai ieškome naujų padažų lauko kepsniams ar užkandžiams. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kefyrą galima pakeisti riaženka, kuri suteiks kiek saldesnį ir tirštesnį skonį.
  • Majonezą galima keisti graikišku jogurtu, jei norite mažiau riebios ir šiek tiek lengvesnės versijos.
  • Aštriasias paprikas galima keisti čili milteliais arba šviežiais čili pipirais pagal skonį.
  • Saldžiąsias paprikas galima naudoti tiek raudonas, tiek geltonas ar oranžines, pagal tai, kokį atspalvį norite suteikti padažui.
  • Česnako kiekį galima koreguoti pagal skonį – mėgstantys intensyvesnį skonį gali naudoti net dvi galvutes.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite šviežias saldžiąsias paprikas, kad padažas būtų kuo aromatingesnis ir spalvingesnis.
  • Česnaką prieš spaudžiant galima šiek tiek pakepinti, jei norite švelnesnio skonio.
  • Sumaišius visus ingredientus, padažą rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 1–2 valandas, kad skoniai susijungtų.
  • Jei norite skystesnės konsistencijos, įpilkite šlakelį vandens arba papildomai kefyro.
  • Padažą galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.

Ingredientai

    • majonezas: 500 gramų
    • kefyras: 250 gramų (galima keisti riaženka)
    • aštriosios paprikos: 15 gramų
    • česnakas: 1 galvutės
    • saldžiosios paprikos: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį supilamas majonezas ir kefyras. Šiuos ingredientus reikia gerai išmaišyti, kad masė taptų vientisa ir švelni.
  2. 2. Česnako skiltelės nulupamos ir susmulkinamos specialia česnako spaudykle arba smulkiai supjaustomos peiliu. Susmulkintas česnakas suberiamas į dubenį su padažo mase.
  3. 3. Aštrioji paprika nuplaunama, pašalinamos sėklos, o minkštimas smulkiai supjaustomas. Ji taip pat sudedama prie likusių ingredientų.
  4. 4. Saldžiosios paprikos nuplaunamos, pašalinamos sėklos ir vidinės pertvaros. Jas reikia supjaustyti stambesniais gabalėliais, kad būtų patogiau malti.
  5. 5. Supjaustytos saldžiosios paprikos dedamos į bendrą dubenį, ir visa masė sutrinama elektriniu trintuvu (blenderiu), kol pasiekiama vientisa, švelni konsistencija.
  6. 6. Paruoštas padažas paragaujamas, jei reikia – galima papildomai įdėti česnako ar aštriosios paprikos, priklausomai nuo pageidaujamo aštrumo lygio.
  7. 7. Padažas supilamas į sandarų indą ir padedamas į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad skoniai geriau susijungtų ir sustiprėtų.
  8. 8. Mėgaujamasi šiuo padažu su kepta mėsa, bulvėmis, daržovėmis ar paprasčiausiai užtepus ant šviežios duonos.
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)