Tai nuostabus, pikantiškas pagardas prie mėsos kepsnio, arba gabaliuko sūrio. Praėjusiais gaminau pagardą su slyvomis, šiais metais džiaugiuosi visai nauju skoniu. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Rekomenduoju! :)
Ingredientai
raudonieji serbentai: 500 gramų
cukrus: 200 gramų
actas: 50 mililitrų
česnakas: 4 skiltelių
druska: 1 arbatinio šaukštelio
malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
cinamonas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuo serbentų nuskinkite šakeles ir nuplaukite.
2. Suberkite į puodą.
3. Šiek tiek patraiškykite bulvių grūstuve.
4. Tada pakaitinkite iki virimo.
5. Nukelkite nuo ugnies, suberkite cukrų, druską, prieskonius ir susmulkintą česnaką bei actą.
6. Pakaitinkite keletą minučių.
7. Aš pati viską dar pertryniau maisto smulkintuvu.
8. Dar kartą užkaitinkite ir pilstykite į švariai išplautus bei iškaitintus stiklainius.
9. Užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Lepinkitės!
10. Rekomendacija: Daugiau pagardų receptų rasite: Pagardai.
Valerija
Nuostabaus skonio padažas, tik vietoje cinamono dėjau aitriosios paprikos ir 1 arbatinį šaukštelį krakmolo, kad būtų tirštesnis.
Atsakyti
Valerija
Atsakyti