Raudonų serbentų pagardas

2020-08-15 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Raudonų serbentų pagardas
Tai nuostabus, pikantiškas pagardas prie mėsos kepsnio, arba gabaliuko sūrio. Praėjusiais gaminau pagardą su slyvomis, šiais metais džiaugiuosi visai nauju skoniu. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Rekomenduoju! :)

Ingredientai

    • raudonieji serbentai: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • actas: 50 mililitrų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuo serbentų nuskinkite šakeles ir nuplaukite.
  2. 2. Suberkite į puodą.
  3. 3. Šiek tiek patraiškykite bulvių grūstuve.
  4. 4. Tada pakaitinkite iki virimo.
  5. 5. Nukelkite nuo ugnies, suberkite cukrų, druską, prieskonius ir susmulkintą česnaką bei actą.
  6. 6. Pakaitinkite keletą minučių.
  7. 7. Aš pati viską dar pertryniau maisto smulkintuvu.
  8. 8. Dar kartą užkaitinkite ir pilstykite į švariai išplautus bei iškaitintus stiklainius.
  9. 9. Užklokite storu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Lepinkitės!
  10. serbentų pagardas
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau pagardų receptų rasite: Pagardai.

Valerija

Nuostabaus skonio padažas, tik vietoje cinamono dėjau aitriosios paprikos ir 1 arbatinį šaukštelį krakmolo, kad būtų tirštesnis.
Atsakyti
Pikantiškas agrastų padažas prie mėsos
(2)
Mango čatnis (chutney)
(2)
Karamelizuotų svogūnų padažas
(2)
Rausvas burokėlių humusas
(1)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)