Pomidorų padažas su slyvomis | Receptas

2017-10-17 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Pomidorų padažas su slyvomis | Receptas
Labai gardus namuose gamintas pomidorų padažas. Saldžiarūgštis ir labai pikantiško skonio tinkas gardinti daugelį patiekalų.

Aš šį kartą viriau iš dvigubo kiekio ir gavosi 6x0,5 litro talpos stiklainiai ir dar vienas mažas 260 mililitrų stiklainiukas.

Ingredientai

    • pomidorai: 2 kilogramų
    • mėlynosios slyvos: 500 gramų
    • svogūnai: 250 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • actas: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pomidorus, svogūnus bei slyvas (išimame kauliukus) supjaustome kubeliais. Sudedame į puodą bei retkarčiais pamaišydamos verdame 90 minučių.
  2. 2. Tuomet sumalame smulkintuvu iki vientisos masės, suberiame visus prieskonius, išmaišome bei verdame dar maždaug 30-60 minučių arba tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
  3. 3. Tada išpilstome į sterilius stiklainiukus, užsukame dangteliais bei paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
  4. 4. Laikome vėsioje vietoje. Skanaus!
  5. pomidorų padažas su slyvomis
  6. 5. Patarimas: Jeigu atrodo, kad padažas gavosi rūgštokas, taip galėjo nutikti nuo rūgščių slyvų, tokiu atveju berkite daugiau cukraus.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau pomidorų padažų receptų rasite: Pomidorų padažai.
Romesco padažas
(1)