Marinuotų agurkų ir garstyčių padažas

2024-02-16 Autorius oSkanu.lt

Marinuotų agurkų ir garstyčių padažas
Autorius apie receptą

Be galo universalus padažas iš marinuotų agurkų, garstyčių ir česnako. Pagaminsime vos per kelias minutes, tikrai nėra daug kalorijų ir suteiksime gaivumo net kiek visiškai nusibodusiam patiekalui! Lengvai aštrus ir fantastiškai gardus! 

Gamindami rinkitės garstyčias pagal savo asmeninį skonį. Marinuotą agurką galima smulkiai supjaustyti, jei norisi išlaikyti padažo tekstūrą. Man pačiai asmeniškai šis padažas labiausiai tinka prie įvairiausių kotletų, burgerių ar net sumuštinių.

Ingredientai

    • garstyčių: 50 gramų
    • marinuotų agurkų: 400 gramų
    • druskos
    • maltų juodųjų pipirų
    • česnako: 2-4 skiltelių (arba pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių marinuotus agurkus stambiai sutarkuojame. Jei reikia, nupilame sulčių perteklių.
  2. 2. Tuomet nulupame česnaką ir jį sutraiškome.
  3. 3. Po to įdedame garstyčių, druskos ir pipirų pagal asmeninį skonį. Gerai išmaišome.
  4. 4. Marinuotų agurkų, garstyčių ir česnako padažas jau paruoštas, skanaujame!

Atsiliepimai

Špinatų humusas
(1)
Avokado-graikiško jogurto padažas
(4)
Pomidorų padažas be acto
(19)
Padažas Uncle Ben's lietuviškai
(32)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos
(2)
Rausvas burokėlių humusas su avinžirniais
(1)