Turiu jums pasakyti, kad prie kokybiško, gerai iškepto jautienos
didkepsnio,
steiko,
t-bone kepsnio ar
antrekoto labai tinka aromatingas padažas iš mėsos sulčių ir raudono vyno. Pati tuo įsitikinau ir dabar noriu Jus įtikinti, nes šis derinys fantastiškas.
Pagaminti tokį padažą tikrai nėra sunku. Tai net itin paprasta - užtruksite iki 10 minučių, o ir keptuvės dugne prikepusius mėsos gabaliukus nuo kepsnių kepimo ir skanias lipnias sultis, kurios tarsi prašosi būti paverčiamos padažu, išmesti būtų labai gaila. Kai išimate savo jautienos didkepsnį iš keptuvės, kol jis ilsėsis, supakuotas į foliją, toje pačioje keptuvėje pasiruoškite padažą.
Tai tikrai solidaus, gilaus ir turtingo skonio padažas. Tik vyną privalu rinktis tokį, kokį mielai gertumėte ir užsukusius svečius pavaišintumėte. Ir nepamirštame sviesto. Šis padažui suteiks tirštesnę konsistenciją, šilko blizgesį bei fantastišką glotnumą.
Padažo ingredientų kiekiai yra nurodyti vienam antrekotui.