Greitas avokado padažas prie žuvies

2022-05-03 Autorius Tinginių maistas

Greitas avokado padažas prie žuvies
Nėra didžiulė paslaptis, kad daugybe mano ruoštų patiekalų neapsieina be kažkokio padažo. Šį kartą labai noriu pasidalinti greitai pagaminamo avokado padažo receptu. Toks padažas itin tinka prie žuvies. Šis paruoštas su riešutais, tad turi ypatingai gerą skonį. 

Beje, įvairiuose interneto šaltiniuose yra rašoma, kad kedrinės pinijos mažina cholesterolio kiekį kraujyje, suaktyvina smegenų veiklą bei pagerina nervų sistemą. O avokadas, kuris taip pat naudojamas šiam padažui, išvis yra tarsi pats stebuklingiausias vaisius: jis ne tik padės sumažinti "blogojo" cholesterolio kiekį kraujyje, bet ir saugos kepenis ir reguliuos medžiagų apykaitą.

Taigi mano žuvies padažas tinka net ir tiems, kurie itin galvoja, apie sveiką mitybą. :) 

Ingredientai

    • kedrų riešutai: 50 gramų
    • gerai prinokę avokadai: 0,5
    • svogūnai: 1 nedidelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • natūralus jogurtas be priedų: ~2-3 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • druska
    • pipirai
    • kalendros sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną supjaustome mažais gabaliukais.
  2. smulkiai pjaustomas svogūnas
  3. 2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
  4. šlakelis aliejaus įkaitinamas keptuvėje
  5. 3. Svogūnus apkepiname keptuvėje. Bebaigiant kepti svogūnams, sumetame kapotą česnako skiltelę ir pakepiname labai trumpai.
  6. 4. Tada apkepintus riešutus, gerai prinokusio avokado minkštimą dedame į virtuvinį smulkintuvą, sudedame apkepintus svogūnus ir česnakus. Viską sutriname iki vientisos masės.
  7. 5. Pagardiname druska, pipirais ir grūstomis kalendros sėklomis.
  8. 6. Sumaišome pasiruoštą masę su natūraliu jogurtu iki norimos konsistencijos.
  9. 7. Patiekiame su žuvimi. Skanaus!
  10. 8. Patarimas: Jeigu dėsite mažiau jogurto, tai gausite kaip riešutų ir avokadų užtepėlę. Ją galima tepti ant duonos, duoniukų ar krekerių.
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)