Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti

2021-01-12 Autorius Segebutės užrašai

Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Tai nuostabus mišinys, kuris yra nepamainomas mėsai marinuoti, keptoms daržovėms bei salotoms aplieti, ypač jei salotose yra tam tikro kartumėlio, kaip pvz. graikinių riešutų, ridikėlių, gražgarsčių (arugula) arba radikijo (radicchio - burokėlių spalvos karčiosios salotos).

Ingredientai

    • balzaminis actas: 30 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 60 mililitrų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt (nėra būtina)
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šviežiai malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnako skiltelę sutraiškykite ir pertrinkite kartu su druska.
  2. 2. Tuomet visus produktus dubenėlyje sumaišykite bei gerai suplakite šakute arba stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos ir cukraus kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
  3. 3. Padažą galite laikyti net savaitę arba kiek ilgiau šaldytuve, uždarame indelyje, prieš naudojant vėl gerai išplakame! Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)
Raudonų serbentų pagardas
(3)