Namie turėjau slyvų ir nepraleidau progos pasigaminti nuostabaus slyvų pagardo, kurio buvau ragavusi passavo draugę. Jis idealiai prie įvairių vištienos patiekalų, taip pat tai puiki užkandėlė su sūriu.
Ingredientai
slyvos be kauliukų: 500 gramų
česnakas: 3-4 skiltelių
aitriosios paprikos: 1-2 (arba mažiau; arba visai nededame)
rudas cukrus: 150 gramų
obuolių actas: 100 mililitrų
aliejus: kelių šaukštų
druska: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia slyvas supjaustykite kubeliais.
2. Tuomet susmulkinkite aitriąsias paprikas bei česnaką.
3. Į prikaistuvį pilkite aliejaus, pakaitinkite ir sudėkite visus ingredientus. Užvirkite.
4. Sumažiname ugnį, virkite maždaug 15 minučių.
5. Tada sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
6. Dar kartą užkaitinkite.
7. Galiausiai pilstykite į stiklainiukus, užsukite ir palikite atvėsti. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau pagardų receptų rasite: Pagardai.
Atsakinėjama į Komentarą