Idealus padažas- mišrainė Ankl Bens (Uncle Ben's) žiemai, pritaikytas pagal lietuviškus produktus. Idealiai tinka prie makaronų, mėsos, žuvies, į sriubas ar troškinius. Galite tiesiog tepti ant duonelės.
Iš nurodytų ingredientų kiekio, man gaunasi maždaug 5,5 litro padažo
1. Iš pradžių cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, dalinkite per pusę.
2. Vieną dalį supjaustykite kubeliais, kitą dalį sutarkuokite stambiai.
3. Dėkite į puodą. Įpilkite 0,5 litro vandens, 2 stiklines cukraus ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgšties. Troškinkite, kol cukinija pasidaro skaidri, maždaug 20-30 minučių.
4. Tuomet į kitą troškintuvą dėkite supjaustytas morkas, svogūnus ir paprikas.
5. Viską patroškinkite maždaug 15 minučių (be vandens!!!). Šitą troškinį supilkite į išsitroškinusią cukinija.
6. Tada sudėkite pomidorus bei apelsinus. Įberkite druską, susmulkintą česnaką, pomidorų padažą bei aliejų.
7. Visa tai troškinkite maždaug pusvalandį. pamaišydamos, kad neprisviltų.
8. Po to išpilstykite į stiklainiukus, užsukite, apverskite, laikykite kol pilnai atvės. Skanaus!
9. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
algis
jokiu padazu nereikia susiblenderiuokit pomidoru savu 05litro vietoj apelsinu lietuviski kietoki obuoliai rugsties nereikia pomidorai duoda rugstuma gale cesnakiuko dar ir super
Atsakyti
Rūta Mėta
Patiko patarimas
Irma Oržekauskienė
O tai troškinamos morkos su paprika ir svogūnais neprisvils be jokio vandens? Gal aliejaus reikia?
Atsakyti
Angelija
Vietoj apelsinų dedu konservuotų ananasų skardinę, pilu su visu skysčiu. Tada reikia biški pamažinti cukrų. Ananasai duoda savotišką pikantiškumo skonį. :)
Atsakyti
algis
Atsakyti
Rūta Mėta
Irma Oržekauskienė
Atsakyti
Angelija
Atsakyti
Edgaras