Maistas privalo būti skanus. Šiais laikas žmonės vis dažniausiai koncentruojasi į grožį, kad net kartais pamiršta skonį. Vis mažiau apie jį visi kalba. Kai jus pamatote foto internete, kai skaitote įvairiausius receptus, žurnalus apie maistą, knygas - ar kiek susimąstote apie skonį? Ar tiesiog labai graži nuotrauka - noriu ir gaminsiu. Tos fantastiškos, gundančios, apetitą sukeliančios nuotraukos (atvirai pasakius jos tikrai varo iš proto). Ach, kad jos dar garantuotų ir nuostabų skonį.
Apie ką aš? Praėjusią savaitę internete ieškojau receptų, kaip pasigaminti naminę pistacijų pastą, bet visos nuotraukos "nekabino". Galvojau, negi neįmanoma skaniai pasigaminti. Ir tada pradėjau mąstyti... gi ne foto suteikia skonį. Tada susiradau keletą senesnių receptų internete, nuotraukos darytos senokai, tad jų kokybė tikrai nepasirodė labai gera. Tuomet pradėjau skaityti komentarus ir viename recepte radau labai daug pagyrų, nors kaip minėjau, pati foto visai neužkabino. Pasigaminau ir skonis pranoko visus lūkesčius. Gavosi tikrai tobulai.
Tad šį kartą ir Jums parodysiu kaip pasigaminti saldintą pistacijų pastą. Pistacijos, kaip žinia, yra labai populiarūs riešutai. Kad ir kokią receptų knygą arba internetinį puslapį atsiversi su šiuolaikiškais desertais, visur bus naudojamos pistacijos. Biskvitai su pistacijomis, kremai, musai, ledai, pyragai, pyragėliai ar net eklerai, tikriausiai visko net išvardinti neįmanoma.
Tikriausiai visi žinote tą jausmą, kai pradeda skanauti pistacijas prie kokio filmo ir niekada negali sustoti.
Kitas pistacijų privalumas - jų graži, sodri žalia spalva ir tai, kaip fantastiškai ji atrodo įvairiausiuose kepiniuose.
Labai daugybėje receptų, kur yra naudojamos pistacijos, minima jų pasta. O parduotuvėje ji kainuoja ganėtinai brangiai, nors pasigaminti tikrai paprasta. Tai kam pirkti?
Taip pat esu gaminusi ir nesaldintą pastą, o tiesiog sumaliau riešutus su šlakeliu aliejaus iki pastos konsistencijos. Tokia pasta yra kiek aromatingesne. Bet sakyčiau, kad kepiniuose man labiau patiko ši, tad šios receptu su Jumis ir dalinuosi šį kartą.
Aliona
Atsakyti