Tartar padažas su marinuotais agurkais, majonezu ir krapais

Autorius apie receptą

"Tartar" padažas tikriausiai vienas paprasčiausiai bei greičiausiai paruošiamų padažų. Šis padažas labai tinka prie keptos žuvies, žuvies pirštelių, keptų bulvyčių, keptų svogūnų žiedų ir praktiškai prie visko kas kepta. Padažo paruošimui reikia vos 5 ingredientų! Majonezą galima rinktis pagal savo skonį, tiks tiek riebesnis, tiek liesesnis. Citrinos sulčių pilame irgi pagal savo skonį: jeigu agurkai rūgštesni - reikia mažiau, jeigu mažiau rūgštūs - citrinos sulčių reikia šiek tiek daugiau.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Majonezas: vietoj klasikinio majonezo galima naudoti graikišką jogurtą, jeigu norisi liesesnio ir gaivesnio varianto.
  • Marinuoti agurkai: vietoj jų tinka smulkinti kaparėliai arba švelnesnio skonio marinuoti perlinių svogūnėlių griežinėliai.
  • Citrinos sultys: galima pakeisti balzaminiu actu arba baltuoju vynu actu.
  • Krapai: vietoj šviežių krapų galima naudoti petražoles, laiškinius česnakus ar net čiobrelius, jei norisi ryškesnio aromato.
  • Juodieji pipirai: galima rinktis baltuosius pipirus arba maltus čili dribsnius, jeigu norisi aštresnio padažo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Marinuotus agurkus smulkinkite kuo smulkiau – taip padažo tekstūra bus vientisesnė ir malonesnė.
  • Jei naudojate džiovintus krapus, prieš įdedant juos galite trumpai pamerkti šiltame vandenyje, kad jie atgautų aromatą.
  • Padažą sumaišius, rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 20–30 minučių – taip visi skoniai susijungs į harmoningą visumą.
  • Jei norite švelnesnio skonio, galite įpilti šiek tiek grietinėlės arba grietinės.
  • Padažą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų, sandariai uždarytame inde.

Ingredientai

    • majonezas: 110 mililitrų
    • marinuoti agurkai: 110 mililitrų (susmulkinti)
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    • švieži arba džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 2 žiupsnių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruošiau visus ingredientus – majonezą, marinuotus agurkus, citrinos sultis, krapus ir juoduosius pipirus.
  2. 2. Agurkus labai smulkiai sukapojau – kuo smulkiau, tuo geriau, nes taip padažas taps vientisesnis ir malonesnis.
  3. 3. Į vidutinio dydžio dubenį supyliau majonezą ir tuoj pat sudėjau susmulkintus agurkus.
  4. 4. Įmaišiau šviežiai spaustas citrinos sultis, kad atsirastų rūgštumo balansas.
  5. 5. Subėriau krapus – pasirinkau džiovintus, bet puikiai tiktų ir švieži.
  6. 6. Galiausiai įberiau du žiupsnius šviežiai maltų juodųjų pipirų.
  7. 7. Viską gerai išmaišiau šaukštu, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstė ir susijungė į vienalytę masę.
  8. 8. Dubenį uždengiau maistine plėvele ir padėjau į šaldytuvą bent 20-30 minučių, kad padažas pastovėtų ir skoniai įsigertų.
  9. 9. Po poilsio šaldytuve, padažą dar kartą permaišiau ir patiekiau kartu su kepta žuvimi ir bulvytėmis fri, keptomis orkaitėje.

Atsiliepimai

Erikas

Šį padažą būtina prieš ragaujant įdėti į šaldytuva nors 20 minučių, tada jis paskanėja visomis prasmemis.
Atsakyti
Raudonų serbentų pagardas
(3)
Padažas Uncle Ben's lietuviškai
(32)