Šiandien noriu pasidalinti ypatingu receptu, kuris pakeis jūsų požiūrį į paprastus padažus. Pikantiškas majonezo, medaus ir agurkų padažas – tai tobulas derinys, kuris subalansuoja saldumą, rūgštumą ir švelnų aštrumą. Šis padažas puikiai tinka prie
keptos žuvies, tačiau taip pat nuostabiai dera su vištiena, daržovių užkandžiais ar net kaip pagardas sumuštiniams. Lietuviškoje virtuvėje padažai dažnai būna arba labai paprasti, arba pernelyg sudėtingi, tačiau šis receptas įrodo, kad net iš paprastų ingredientų galima sukurti nepakartojamo skonio harmonijas. Kiekvienas šaukštelis šio padažo suteiks jūsų patiekalams naują dimensiją ir paliks jūsų svečius spėliojant, koks gi yra slaptas ingredientas.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite marinuotų agurkų, galite naudoti šviežius agurkus, tik tuomet pridėkite šiek tiek citrinos sulčių ar obuolių acto rūgštumui išgauti. Vietoj skysto medaus tinka ir tirštas medus, tik jį reikėtų šiek tiek pašildyti, kad lengviau maišytųsi. Majonezo mėgėjams rekomenduoju naminį, tačiau tinka ir parduotuvėje pirktas. Jei neturite aštrios pastos, galite naudoti aitriųjų pipirų miltelius, Kajeno pipirus arba net Tabasco padažą. Šviežias žoleles galima pakeisti džiovintomis (naudokite trečdalį nurodyto kiekio), nors šviežios suteikia ryškesnį aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint išgauti geriausią skonį, rekomenduoju padažą pagaminti bent valandą prieš patiekiant, kad skoniai susijungtų. Maišant ingredientus, dėkite aštrumą po truputį ir nuolat ragaukite – lengviau pridėti daugiau, nei bandyti sumažinti pernelyg aštrų skonį. Jei padažas atrodo per tirštas, galite įmaišyti šaukštelį šalto vandens ar grietinės. Padažą laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde iki 3 dienų.
Kalorijos
Bendras šio pikantško padažo kalorijų kiekis yra apie 320 kcal. Vienoje porcijoje (maždaug 2 valgomieji šaukštai) yra apytiksliai 80 kcal. Šis padažas yra ganėtinai kaloringas dėl majonezo, todėl rekomenduojama naudoti saikingai.