BIC MAC padažas mėsainiams ir bulvytėms

Autorius apie receptą

Šis sodraus skonio padažas, pagamintas iš majonezo, pomidorų padažo ir gardintas marinuotų agurkų skysčiu, yra puikus pasirinkimas prie keptų bulvyčių, gruzdintos vištienos ar mėsainių. Smulkiai supjaustyti marinuoti agurkėliai ir svogūnai suteikia tekstūros bei gaivumo, o prieskonių mišinys užtikrina intensyvų ir subalansuotą skonį. Paprastas, tačiau universalus padažas, kuris pakylės jūsų mėgstamus patiekalus į naują lygį.

Tai pats universaliausias padažas, skirtas įvairiausiems karštiems sumuštiniams, tortilijoms ar burgeriams. Namuose jo visada pasidarau didesnį kiekį, nes labai greitai susivalgo.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, jei norite lengvesnės, mažiau kaloringos versijos.
  • Pomidorų padažą galima keisti pomidorų tyre arba net šiek tiek saldžiarūgščiu čili padažu aštresniam skoniui.
  • Marinuotų agurkėlių skystį galima pakeisti obuolių arba baltojo vyno actu.
  • Garstyčias galima naudoti tiek švelnias, tiek grūdėtas ar aštresnes Dižono garstyčias.
  • Malti česnakai gali būti keičiami česnakų milteliais arba šviežiai trintu česnaku.
  • Marinuotus agurkėlius galima pakeisti kapotais jalapenais, jei norisi aštresnės versijos.
  • Raudonuosius svogūnus galima keisti saldžiaisiais baltagūžiais arba žaliaisiais svogūnais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Agurkėlius ir svogūnus būtinai supjaustykite kuo smulkiau, kad tekstūra būtų vientisa ir maloni.
  • Padažą išmaišykite labai gerai, kad visi ingredientai susijungtų į vieningą skonį.
  • Prieš patiekiant, padažą rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 30 minučių – taip skoniai susimaišys ir sustiprės.
  • Jei norite ryškesnio skonio, galite įdėti žiupsnelį rūkyto paprikos miltelių.
  • Padažą laikykite sandariame inde šaldytuve ir suvartokite per 5 dienas.

Ingredientai

    • Majonezas: 115 g
    • Pomidorų padažas: 25 g
    • Marinuotų agurkėlių skystis: 15ml
    • Garstyčios: 1/4-1/2 arb. š.
    • Malti česnakai: 1/4 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Marinuoti agurkėliai: 1 vnt. (nedidelis)
    • Raudonieji svogūnai: 1/4 vnt. (mažas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenėlį sudėti majonezą, pomidorų padažą, įpilti marinuotų agurkų skysčio.
  2. 2. Ten pat sudėti garstyčias ir suberti visus prieskonius.
  3. 3. Agurkėlį ir svogūną supjaustyti labai smulkiai ir sudėti prie kitų ingredientų.
  4. 4. Viską labai gerai išmaišyti ir patiekti prie mėgstamų patiekalų.

Atsiliepimai

Naminiai nachos su veganišku sūrio padažu
(1)
Granatų užpilas - padažas salotoms
(1)
Skanus padažas balandėliams
(3)