Meškinio česnako druska

2025-04-16 Autorius Kristina Zibartė

Meškinio česnako druska
Meškinio česnako druska - tai nepaprastai aromatingas ir skonio receptūras praturtinantis prieskonių mišinys, kuris suteiks jūsų patiekalams nepakartojamą miško gėrybių aromatą. Meškinis česnakas yra laukinis augalas, kuris pavasarį auga drėgnuose miškuose ir pasižymi subtiliu česnako aromatu bei švelniai žoliškais tonais. Šis unikalus prieskonių mišinys puikiai tinka mėsos patiekalams, sriuboms, salotoms ar tiesiog kaip išskirtinis pagardas ant šviežios duonos su sviestu. Naminė meškinio česnako druska - puiki dovana kulinarijos entuziastams arba būdas išsaugoti meškinio česnako skonį visus metus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jeigu neturite galimybės surinkti ar įsigyti meškinio česnako, galite jį pakeisti kitomis žalumynų alternatyvomis. Puikiai tinka šviežios petražolės sumaišytos su nedideliu kiekiu įprasto česnako, bazilikas su krapais arba kalendros lapeliai. 
  • Stambią druską galima pakeisti jūros druska, Himalajų rožine druska arba bet kokia kita nejoduota stambiagrūde druska. 
  • Norint suteikti papildomą aromatą, galima įmaišyti šiek tiek citrinų žievelės ar džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas ar čiobrelis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Gaminant meškinio česnako druską, svarbu tinkamai išdžiovinti mišinį, kad prieskonių druska ilgai išliktų šviežia ir neprarastų savo aromato. 
  • Džiovinant orkaitėje, geriausia naudoti žemiausią temperatūrą (apie 50-60°C) ir palikti pravirtas dureles, kad drėgmė galėtų išgaruoti. 
  • Periodiškai pamaišykite džiūstančią druską, kad ji džiūtų tolygiai. 
  • Paruoštą meškinio česnako druską laikykite hermetiškame inde, tamsioje ir sausoje vietoje - taip ji išlaikys savo aromatą net iki metų laiko. 
  • Prieš naudojimą, galite sutrinti druską kavamale, jei norite smulkesnės tekstūros. 

Ingredientai

    • Druska (smulki): 100 g 
    • Meškinis česnakas: 150 g 
    • Druska (stambi): 600 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Meškinį česnaką kruopščiai nuplauk po tekančiu vandeniu ir nuvalyk visus nešvarumus.
  2. 2. Nupjaustytus meškinio česnako lapelius gerai nusausink virtuviniu rankšluosčiu.
  3. 3. Smulkią druską (100 g) ir meškinį česnaką (150 g) sudėk į blenderį.
  4. 4. Trinamą masę blenderyje apdoroji, kol ingredientai visiškai susijungs ir taps vientisa žalia pasta.
  5. 5. Gauta žalia masė bus perkeliama į didesnį indą.
  6. 6. Tuomet pridėsi stambią druską (600 g) ir viską kruopščiai išmaišysi, kad žalia meškinio česnako masė tolygiai pasiskirstytų.
  7. 7. Gautas mišinys bus paskleistas ant kepimo popieriumi išklotos skardos plonu sluoksniu.
  8. 8. Orkaitę įkaitinsi iki 50-60°C temperatūros ir paliksi pravirtas dureles.
  9. 9. Druskos mišinys bus džiovinamas apie 1,5 valandos arba tol, kol visiškai išdžius, periodiškai pamaišant.
  10. 10. Atvėsinta ir visiškai išdžiovinta druska bus persijojama arba sutrinama, kad neliktų didelių gabalėlių.
  11. 11. Paruoštą meškinio česnako druską supilsi į sandariai uždaromą stiklainį ar kitą hermetišką indą.
Meškinio česnako druska
Meškinio česnako druska
Recepto autorius Kristina Zibartė
Raudonų serbentų pagardas
(3)