Meškinio česnako druska - tai nepaprastai aromatingas ir skonio receptūras praturtinantis prieskonių mišinys, kuris suteiks jūsų patiekalams nepakartojamą miško gėrybių aromatą. Meškinis česnakas yra laukinis augalas, kuris pavasarį auga drėgnuose miškuose ir pasižymi subtiliu česnako aromatu bei švelniai žoliškais tonais. Šis unikalus prieskonių mišinys puikiai tinka mėsos patiekalams, sriuboms, salotoms ar tiesiog kaip išskirtinis pagardas ant šviežios
duonos su sviestu. Naminė meškinio česnako druska - puiki dovana kulinarijos entuziastams arba būdas išsaugoti meškinio česnako skonį visus metus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jeigu neturite galimybės surinkti ar įsigyti meškinio česnako, galite jį pakeisti kitomis žalumynų alternatyvomis. Puikiai tinka šviežios petražolės sumaišytos su nedideliu kiekiu įprasto česnako, bazilikas su krapais arba kalendros lapeliai.
- Stambią druską galima pakeisti jūros druska, Himalajų rožine druska arba bet kokia kita nejoduota stambiagrūde druska.
- Norint suteikti papildomą aromatą, galima įmaišyti šiek tiek citrinų žievelės ar džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas ar čiobrelis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Gaminant meškinio česnako druską, svarbu tinkamai išdžiovinti mišinį, kad prieskonių druska ilgai išliktų šviežia ir neprarastų savo aromato.
- Džiovinant orkaitėje, geriausia naudoti žemiausią temperatūrą (apie 50-60°C) ir palikti pravirtas dureles, kad drėgmė galėtų išgaruoti.
- Periodiškai pamaišykite džiūstančią druską, kad ji džiūtų tolygiai.
- Paruoštą meškinio česnako druską laikykite hermetiškame inde, tamsioje ir sausoje vietoje - taip ji išlaikys savo aromatą net iki metų laiko.
- Prieš naudojimą, galite sutrinti druską kavamale, jei norite smulkesnės tekstūros.