Lengvas, greitai pagaminamas ir skanus nevirto pomidorų padažo picai receptas.
Jau ne kartą esu sakiusi, kad mes su savo šeima labai mėgstame įvairias picas ir dažnai jas kepame, bet tenka pripažinti, niekada negamindavome specialaus picos padažo. Dažniausiai tepdavau paprasta pomidorų tyre ir tiek, daug skaniau nei koks pirktinis pomidorų padažas. Bet pamėginusi šio paprasto padažiuko receptą, daugiau tokių nuodėmių nedarysiu. Jis tikrai fantastiškas!
Visada galvojau, kad mano kepamos picos ir taip labai skanios, bet kai iškepiau picą su šiuo padažu, supratau, kad buvau kiek arogantiška. Nieko panašaus! Va tik nuo šios dienos mano keptos picos bus super skanios!
Šiame padaže tiek daug įvairiausių skonių ir jie taip idealiai subalansuoti ir sudera tarpusavyje. Labai sunku patikėti, kad kelių žiupsnelių, šaukštelių prieskonių į pomidorų tyrę gali perkelti skonį į kitą lygį. Tikra fantastika!
Šiame pikantiškame padaže naudojami tik džiovinti prieskoniai bei česnakų ir svogūnų milteliai, o ne švieži produktai. Kadangi šis padažas nėra verdamas, švieži česnakai ir svogūnai, tiesiog būtų žali ir nespėtų išvirti/iškepti. Apie tokius kaip česnako ir svogūnų miltelius sužinojau vos prieš kelis mėnesius. Iš pradžių labai prieštaringai į tai žiūrėjau, bet dabar ganėtinai dažnai naudoju vištienai, žuviai pagardinti (kai reikia volioti miltuose, įdedu ne tik druskos, pipirų, bet ir svogūno, česnako miltelių į miltų mišinį). Tikrai labai gardu.
Sudėtingumas. Labai nesunkiai paruošiama.
Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 10/10. Tobula, tikrai kartosime dar ne vieną kartą.