Be galo mėgstu namie pagamintus padažus. Nesvarbu kokie jie bebūtų, bet namie pagaminto padažo neįmanoma palyginti su bet kokiu pirktiniu. Tai tiesiog du nesulyginami dalykai. Jei tik gaminu takus, enchiladas ar kitus panašius meksikietiškus patiekalus, visuomet stengiuosi paruošti bent pora skirtingų padažų. Man labiausiai patinka tai, kad Lotynų Amerikos virtuvėje dauguma padažų paruošiami itin greitai – sumetei viską į kokteilinę ar blenderį, po to į keptuvę šiek tiek pakaitinti ir padažas jau paruoštas. Prieš sutrinant daržoves jas visuomet galima apvirti arba apkepinti, bet čia jau tiesiog skonio ir laiko reikalas.
Padažas "Salsa Ranchera" ypatingai gardus su bet kokiais mėsos patiekalais ir, žinoma, tortilijų traškučiais. Tad jei ruošiate pasisėdėjimą su užkandžiais – šis padažiukas tiks idealiai. Tiesa, padažas gaunasi gana aštrus (nes naudojamas serano pipiras), todėl jei norite švelnaus skonio padažo, tuomet tiesiog nedėkite serano pipiro arba rinkitės mažiau aštrų pipiriuką (pvz.: Jalapeno pipirą).
Renalda
Atsakyti