Čimičiuri (chimichurri) - tai Argentinos ir Urugvajaus tautinės virtuvės padažas pagamintas iš šviežiai smulkintų žalumynų. Jeigu reiktų 2-3 žodžiais apibūdinti tokį padažą, tai sakyčiau, kad tai "skonių ir vitaminų bomba". Ingredientai visiškai elementarūs, bet skonis nuostabus, tikrai vertas 10-15 minučių darbo išrankioti ir nuplėšyti petražolių bei kalendros lapelius. Taip pat šiam padažui galite naudoti raudonėlį, bet aš asmeniškai labiau mėgstu kalendrą.
Įprastai "Čimičiuri" yra patiekiamas prie mėsos arba žuvies kepsnių. Jautienos didkepsnis (steikas), ant grilio iškepta
vištienos krūtinėlė, keptuvėje arba orkaitėje iškepti kiaulienos nugarinės kepsniukai, arba grilyje kepti
šonkauliai - viskas bus nepaprastai skanu apliejus "Čimičiuri" padažu. Aš pati itin mėgstu
keptą menkę su šiuo padažu - švelnus žuvies skonis kontrastuoja su "Čimičiurio" skonių bei aromatų puokšte: mmm tobulai skanu!
Vegetarams ir veganams šis padažas suteikia nepakartojamą gurmanišką patirtį su čiabatos duonos riekele - pamirkymui, itin skanu "Čimičiuriu" aplieti šviežio pomidoro griežinėlius, šviežią arba keptą cukiniją, kepto baklažano griežinėlius, orkaitėje iškepto moliūgo skilteles, blanširuotus (trumpai apvirtus) šparagus, avokado puseles ar
kiaušinienę...
Taipogi "Čimičiurį" galite panaudoti kaip išankstinį marinatą mėsai bei
baklažanams, prieš juos kepdami.
Esu "Čimičiurio" didžiulė gerbėja ir kelis kartus dėl savo tingėjimo nusipirkau šį padažą buteliukuose - ateityje šios klaidos daugiau nebedarysiu ir visiškai nepatariu kitiems. Toks padažas skanus tik iš šviežių ingredientų, jokie konservavimo stebuklai neišsaugo "Čimičiurio" esmės.
Būtent šio recepto šaltinis: daugybė išmėgintų internetinių receptų, daugybė išragautų restoraniškų "Čimičiurių", viskas suderinta bei tikslinta pagal mano skonio receptorius.
Pagaminimui reiks turėti maisto smulkintuvą, arba aš naudoju didelę lentelę, česnako traiškytuvą ir aštriabriaunį peilį, dar reikės dubens.
Gaunasi maždaug 450-500 mililitrų padažo.
Atsakinėjama į Komentarą