Naminis pistacijų riešutų kremas

2022-02-12 Autorius oSkanu.lt

Naminis pistacijų riešutų kremas
Pistacijų riešutų kremas pastaruoju metu yra labai populiarėjantis visame pasaulyje, kaip nuostabus ingredientas įvairiems tortams ar pyragams. Nuostabi aksominė tekstūra ir intensyvus Sicilietiškų pistacijų skonis daugelį pakeri nuo pat pirmo šaukšto. Man asmeniškai šis kremas yra neatsiejamas itališko brioche / cornetto įdaras (kitaip dar vadinami croissant), taip pat fantastiškas naminiams ledams ir… tiesiog vienas kabinamas šaukštais.

Ar jau esate bandę savo virtuvėje pasigaminti tokio panašaus kremo?

Kremo spalva priklausys nuo pačių riešutų. Jeigu jie nulupta odele, turėtumėte gauti ryškiai žalios spalvos pastą; jeigu su odele, spalva gausis nuo žalsvai rudos iki tiesiog rudos.

Ingredientai

    • lukštentos nesūdytos ir neskrudintos pistacijos: 130 gramų
    • ypač tyras alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų (naudoju Cornoleda Bio)
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukraus pudra: pagal skonį (arba kitas pasirinktas saldiklis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kaip nuimti odeles? Puode užverdame vandenį. Išjungiame kaitrą, beriame išlukštentas pistacijas ir paliekame maždaug 1-2 minutėms.
  2. 2. Po to nukošiame vandenį, riešutus beriame ant rankšluosčio. Kitu rankšluosčiu uždengiame pistacijas ir lengvai paspausdami "pamasažuojame". Odelė turi lengvai nusilupti.
  3. 3. Kaip pagaminti pistacijų kremą? Pašildome nuluptas pistacijas keptuvėje. Beriame į smulkintuvą ir triname maždaug 2 minutes.
  4. 4. Tada pilame vandenį, alyvuogių aliejų ir triname toliau. Procesas turi trukti apie 5 minutes, bet trukmė priklausys nuo blenderio, riešutų kietumo ir šviežumo. Galite stebėti riešutų gabaliukų dydį ir sustabdyti bet kuriuo momentu.
  5. 5. Kam panaudoti pistacijų kremą? Kabiname šaukštu, gaminame ledus, kremus, įdarus, desertus; gardiname užkandėles, tepame ant skrebučio, deriname su sūriais ir uogomis.
  6. 6. Daugiausiai skonio ir aromato išskleidžia sicilietiškos pistacijos, bet jeigu tokių savo virtuvėje neturite, naudojame geriausias, kokias tik sugebame rasti.
  7. 7. Mes gamindami rinkomės Cornoleda Bio aliejų, nes jo skonis yra švelniai vaisiškas, su labai lengvu migdolų poskoniu. Jis visai neužgožia pistacijų, o jas papildo ir atskleidžia. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kremų receptų rasite: Kremai.
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)