garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (galite ir milteliais, tik gal mažiau tada reiktų, aš normalių neturėjau - tai naudojau grudėtąsias)
actas: 1 arbatinio šaukštelio (arba citrinos/laimo sultys, galite ir to ir to)
druska
pipirai
aliejus: 150 mililitrų (vien alyvuogių aliejus netinka, nes turi stiprų skonį ir majonezas apkars; idealiausia imti švelnų skonį turintį aliejų, pvz., šalto spaudimo, nerafinuotą rapsų, saulėgrąžų; pagal atsargas namie teko naudoti lygiomis dalimis alyvuogių, saulėgrąžų ir graikinių riešutų - pastarasis tikrai pasijautė)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinių trynius, garstyčias, actą, druską bei pipirus išsukame šluotele. Tuomet po kelis lašus lašiname aliejų bei gerai išsukame. Kitus lašus lašiname, tik kai pastarieji gerai įsisuka į masę bei nesimato paviršiuje.
2. Supylusios maždaug ketvirtadalį, galite lašinti greičiau (nors aš pati nerizikavau), kol supilamas visas aliejus bei masė sutirštėja. Pastovėjęs šaldytuve, majonezas dar labiau sutirštėja (ir paskanėja).
3. Sunaudoti būtina per 2-3 dienas. Pasimėgaukit!
4. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
5. Rekomendacija: Daugiau majonezo receptų rasite: Majonezo receptai.
Aldona
Labai pasiteisinęs receptas. Dabar parduotuvėje net nebeperku. Ačiū, kad pasidalinote.:)
Atsakyti
Andzela Mazoniene
Sveiki, na pabandysiu ir parašysiu ......kaip kas ♡
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Andzela Mazoniene
Atsakyti