Autorius apie receptą
Baltas spirgučių padažas prie kugelio yra klasikinis lietuviškas patiekalas, dažnai patiekiamas su kugeliu ar cepelinais. Šiame padaže traškūs rūkyti šoninės gabalėliai sujungti su švelniai pakepintais svogūnais. Į mišinį įmaišomi miltai, kurie suteikia tirštumo, o šiek tiek pieno užtikrina kreminę konsistenciją. Padažas pagardinamas druska ir pipirais, sukuriant sodrią tekstūrą, kuri puikiai papildo bulvinius patiekalus, suteikiant jiems papildomo skonio bei sotumo. Šis cepelinų padažas su spirgučiais yra paprastai paruošiamas, o skonis tikrai papildys valgomą maistą.
Galimos ingredientų alternatyvos Šis klasikinis receptas gali būti pritaikytas pagal jūsų skonį ir turimus produktus:
Reklama
- Rūkyta šoninė gali būti pakeista rūkytais lašinukais, bekonu ar net rūkyta vištiena.
- Vietoje įprasto pieno galima naudoti grietinėlę (norint tirštesnio, sodresnio padažo) arba augalinį pieną (pavyzdžiui, migdolų ar kokosų pieną vegetariškam variantui).
- Tradiciniai kvietiniai miltai gali būti pakeisti kukurūzų krakmolu (tiems, kas vengia glitimo) arba pilno grūdo miltais (norint sveikesnio varianto).
- Galima eksperimentuoti su prieskoniais – pridėti česnako, lauro lapelių, kadagio uogų ar netgi šviežių žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar krapų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Spirgučius kepkite ant vidutinės ugnies, kad jie taptų traškūs, bet nesudegtų ir neįgautų kartaus skonio.
- Svogūnus dėkite tik tada, kai šoninė jau bus apskrudusi – taip išvengsite svogūnų pridegimo.
- Miltus į keptuvę berkite palaipsniui, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai.
- Pieną taip pat pilkite po truputį, intensyviai maišydami – tai užtikrins tolygų padažo tirštumą.
- Jei padažas atrodo per tirštas, drąsiai pilkite daugiau pieno iki pageidaujamos konsistencijos.
- Druską dėkite atsargiai, nes rūkyta šoninė jau yra pakankamai sūri. Visada ragaukite prieš pridėdami daugiau druskos.
- Padažą geriausia patiekti iškart pagaminus, kol jis dar karštas ir kremiškas.
- Jeigu naudojama šoninė yra liesesnė, ją apkepinus galima įdėti šiek tiek sviesto.
Atsiliepimai
Aksavera
Atsakyti
Marytė
Atsakyti