Karštas padažas prie vištienos krūtinėlės

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Karštas padažas prie vištienos krūtinėlės
Kartais taip nutinka, kad vištienos krūtinėlė "perkepa" ir būna gana sausa. Tokiais atvejais vištienos patiekalą galima išgelbėti su skaniu karštu padažu. Šis padažas žinoma tinka ir prie "neperkeptos" vištienos. Trumpai tariant, būtinai išmėginkite ir pasigaminkite. Pažadu, kad nenusivilsite. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje Apencelio (Appenzeller) sūrio galite naudoti Gruyère, Ementali arba Gouda sūrį.
  • Jei neturite baltojo vyno, galite pakeisti jį obuolių sidru arba vištienos sultiniu su šlakeliu citrinų sulčių.
  • Grietinėlę galima pakeisti riebiu graikišku jogurtu arba maskarponės sūriu, jei norite lengvesnės versijos.
  • Dijon garstyčias galima pakeisti medaus-garstyčių mišiniu arba grūdėtosiomis garstyčiomis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Padažą gaminkite vidutinės temperatūros ugnyje, kad neišgarintumėte per greitai skysčių.
  • Sūrį tarkuokite tik prieš pat dedant į padažą – taip jis geriau ištirps ir nesukibs į gumulus.
  • Padažą nuolat maišykite, ypač kai dedate sūrį, kad jis tolygiai ištirptų.
  • Jei padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek daugiau vištienos sultinio.
  • Jei norite aštresnio skonio, galite įdėti šiek tiek kajenų pipirų arba čili drožlių.
  • Padažą geriausiai patiekti iš karto pagaminus, kol jis dar karštas ir kreminis.

Ingredientai

    • druska
    • pipirai
    • askaloniai česnakai: 1
    • paprastas česnakas: 1 skiltelės
    • baltas vynas: 10 mililitrų
    • vištienos sultinys: ~12 mililitrų
    • grietinėlė: 20 mililitrų
    • Apencelio (Appenzeller) sūris: 80 gramų
    • garstyčios: 1,5 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustytus česnakus pakepiname keptuvėje.
  2. 2. Tada pilame vyną, sultinį ir grietinėlę, ir maišydami paverdame maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti.
  3. 3. Po to sutarkuojame Apencelio sūrį ir sudedame į padažą kartu su garstyčiomis ir atsargiai išmaišome.
  4. 4. Pagardiname padažą druska bei pipirais, ir patiekiame užpylę padažą ant vištienos. Skanaujame!
Karštas padažas prie vištienos krūtinėlės

Atsakinėjama į Komentarą

Špinatų humusas
(1)
Rausvas burokėlių humusas
(1)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)
Pomidorų padažas pagal Vytarą Radzevičių
(1)