Kalafiorų padažas užkandžiams su česnaku, grietine ir sūriu

2023-10-13 Autorius oSkanu.lt

Kalafiorų padažas užkandžiams su česnaku, grietine ir sūriu
Tai tikrai neįprastas padažas, kurį aptikau internete netikėtai ir nusprendžiau išmėginti. Kaip tik namie turėjau kalafioro, tai buvo puiki proga. Galiu iškart pasakyti, kad rezultatas visus mano išsikeltus pirminius lūkesčius. Itin tiko su užkandžiais. Tikrai bus gaminamas ne vieną kartą. Ir net ne du kartus. Drąsiai dalinuosi šiuo fantastišku receptu jau dabar! 

Ingredientai

    • kalafiorai: 1
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas parmezano sūris: 70 gramų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 30 gramų
    • miltai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalafiorą susmulkinkite šakelėmis bei sudėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite maždaug 3 minutes.
  2. 2. Apvirtą kalafiorą nukoškite bei nusausinkite.
  3. 3. Tuomet į keptuvę pilkite aliejų bei sudėkite susmulkintą česnaką, kurį kepkite maždaug 60 sekundžių, berkite miltus ir išmaišykite.
  4. 4. Sudėkite grietinę, berkite druskos, pipirų bei kaitinkite ant mažos ugnies maždaug 2 minutes.
  5. 5. Po to paruoštą padažą dubenyje sumaišykite su kalafiorais, bei sūriu ir viską sudėkite į kepimo indą. (Jei dar liko – berkite ant viršaus parmezano sūrio).
  6. 6. Kalafiorų padažą dėkite į orkaitę bei kepkite maždaug 15 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 7. Padažą skaniausia patiekti šiltą su duonele, traškučiais arba krekeriais ar kaip norisi.