Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

2024-10-03 Autorius Vaida Bučinskienė

Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Baltas padažas su grietine yra lengvas ir skanus padažas, puikiai tinkantis prie įvairių mėsos patiekalų ar kotletų. Pagrindiniai jo ingredientai – sviestas, miltai ir grietinė. Sviestas ir miltai sukuria kreminį pagrindą, o grietinė suteikia malonų rūgštumą ir švelnų skonį. Padažas ruošiamas ant nedidelės kaitros, kad jis būtų tolygiai tirštas, o grietinę įmaišius, jis nebekaitinamas, kad neprarastų savo švelnios tekstūros. Šį padažą lengva pritaikyti pagal skonį, naudojant vandenį, pieną arba sultinį, o druska ir pipirai suteikia subtilaus skonio užbaigimą.

Redaktorės Vaidos komentaras - tai bene pats paprasčiausias iš visų klasikinis baltasis padažas, ruoštas su grietine. Receptas itin lengvas. Tai paprastas padažas kotletams, kurį galite užpilti ant paruoštų kotletų arba tai gali būti puikus padažas kotletams troškinti.
Recepte nurodytas bazinis receptas, kurį galima papildyti pagal savo skonį - įberkite šiek tiek malto muskato riešuto ar džiovinto raudonėlio. Taip pat labai tinka smulkiai kapotos petražolės ar krapai. 

Ingredientai

    • Vanduo: 0,5 stiklinės (125 ml; galima naudoti sultinį arba pieną)
    • Sviestas: 1 valg. š.
    • Miltai: 1 valg. š.
    • Grietinė: 1 valg. š. (kupino)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į nedidelę keptuvę sudėti sviestą ir jį išlydyti ant nedidelės kaitros.
  2. išlydytas sviestas keptuvėje
  3. 2. Tada į sviestą sudėti miltus ir maišant juos pakepti ant nedidelės kaitros, kol gerai įsimaišys.
  4. Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
  5. 3. Pamažu supilti vandenį (arba sultinį, arba pieną). Pilti lėtai, vis maišant, kad nesušoktų į gumuliukus.
  6. pamažu supilti vandenį
  7. 4. Pakaitinti kelias minutes ant nedidelės kaitros, kad padažas sutirštėtų.
  8. 5. Nuimame keptuvę nuo kaitros ir įmaišyti grietinę. Pagardinti druska ir pipirais. Įmaišius grietinę padažo jau nekaitinti.
  9. įmaišyti grietinę į padažą
  10. 6. Padažas tobulai tinka gardinti įvairius mėsos patiekalus ar makaronus.
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Receptų autorė Vaida Bučinskienė
Karamelizuotų svogūnų padažas
(2)
Romesco padažas
(1)
Kreminis humusas su jogurtu
(1)