Baltas padažas su grietine yra lengvas ir skanus padažas, puikiai tinkantis prie įvairių mėsos patiekalų ar kotletų. Pagrindiniai jo ingredientai – sviestas, miltai ir grietinė. Sviestas ir miltai sukuria kreminį pagrindą, o grietinė suteikia malonų rūgštumą ir švelnų skonį. Padažas ruošiamas ant nedidelės kaitros, kad jis būtų tolygiai tirštas, o grietinę įmaišius, jis nebekaitinamas, kad neprarastų savo švelnios tekstūros. Šį padažą lengva pritaikyti pagal skonį, naudojant vandenį, pieną arba sultinį, o druska ir pipirai suteikia subtilaus skonio užbaigimą.
Redaktorės Vaidos komentaras - tai bene pats paprasčiausias iš visų klasikinis baltasis padažas, ruoštas su grietine. Receptas itin lengvas. Tai paprastas padažas kotletams, kurį galite užpilti ant paruoštų kotletų arba tai gali būti puikus padažas kotletams troškinti.
Recepte nurodytas bazinis receptas, kurį galima papildyti pagal savo skonį - įberkite šiek tiek malto muskato riešuto ar džiovinto raudonėlio. Taip pat labai tinka smulkiai kapotos petražolės ar krapai.