Tai aštriai salstelejęs pomidorų padažas, pagamintas pagal Beatą.. Abejingų jis nepaliko, įvertintas idealiai, todėl mūsų šeimoje tapo vadinamas - Pasaka. 🙂
Iš nurodyto ingredientų kiekio gausi maždaug 3,5 litro padažo.
maltos raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
šviežio baziliko ir raudonėlio lapeliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į keturias dalis supjaustykite pomidorus, papriką, svogūnus ir čili. Taip pat suberkite kapotus žalumynus.
2. Berkite pipirus, cinamoną ir virkite maždaug 60 minučių, uždengę puodą dangčiu. Verdant atidarinėti nereikėtų, nes viskas turi troškintis garuose.
3. Po to atvėsinkite.
4. Pertrinkite masę per sietelį ir palikite mažiausiai 60 minučių.
5. Susidariusį viršuje skystį nusemkite, jo maždaug 100 mililitrų gausis, nors priklausys ir nuo naudojamų pomidorų.
6. Statykite puodą ant ugnies, supilkite likusius ingredientus ir maišydami virkite, kol padažas sutirštėja, aš pati viriau maždaug 60 minučių. Štai ir viskas. Tobulas padažas paruoštas!
7. Rekomendacija: Daugiau pomidorų padažų receptų rasite: Pomidorų padažai.