Maistinė vertę ir kaloringumą šimte gramų galite skaičiuoti tokią pačią, kaip aliejaus kurį naudojame. Tai nebus labai tiksli reikšmė, bet tokiu būdu apsisaugosite, nuo "perdozavimo" kalorijų kiekiu.
1. Iš pradžių kiaušinius gerai nuplaukite muilu ir actu, atskirkite trynius nuo baltymų.
2. Užvirkite vandenį puode, į puodą dėkite stiklainiuką į kurį supilkite trynius. Išjunkite kaitrą ir maždaug 60 sekundžių stipriai maišykite trynius. Kaitinadmi trynius, bet jų neužvirdami - pasterizuosite ir apsisaugosite nuo salmaneliozės bakterijos.
3. Pakaitintus trynius išplakite kartu su garstyčiomis, actu, citrinos sultimis ir druska.
4. Į gautą masę po truputį supilkite 80 mililitrų aliejaus. Pildami nesustokite plakti. Plakimui naudokite elektrinį mikserį su šluotele. Šis procesas turėtų trukti ne mažiau 4 minučių.
5. Išplakus pirmą porciją aliejaus, po truputį pilkite likusį ir plakite maždaug 8 minutes, kol mišinys sutirštėja ir tampa panašus į majonezą. Sudėkite į indelį su dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 1 savaitės.
6. Rekomendacija: Daugiau majonezo receptų rasite: Majonezo receptai.
Veronika
Naudingas
(11)
O kodėl avokadų majonezas? Jei avokadų čia nei kvapo???
Atsakyti
Veronika
Atsakyti
Andrius