Augalinis majonezas Kūčioms

2024-12-16 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Augalinis majonezas Kūčioms
Augalinis majonezas Kūčioms – lengvas, kreminės tekstūros ir turtingo skonio užtepas, pagamintas iš akvafabos, garstyčių, citrinos sulčių, acto ir aliejaus. Šis augalinės kilmės padažas puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo salotų iki sumuštinių, suteikdamas jiems subtilaus rūgštumo ir švelnaus skonio. Be to, jis yra puiki alternatyva tradiciniam majonezui, tinkantis veganams bei tiems, kurie ieško naujų sprendimų virtuvėje.

Autorės komentaras - nesudėtingas augalinio majonezo receptas, kuriame naudojama akvafaba – skystis likęs nuo konservuotų ar virtų avinžirnių. Akvafabos nereikia skiesti ar dar kaip nors kitaip apdirbti. Patarimas gaminant šį majonezą - svarbiausia plakti pradėti nuo dugno, nesumaišyti ingredientų, kol jie dar plakami ir tik lėtai kilti link viršaus.

Ingredientai

    • Aliejus: 200 ml (rapsų, tiktų ir saulėgrąžų)
    • Obuolių actas: 7 ml
    • Akvafaba: 65 ml (skystis, likęs nuo konservuotų ar virtų avinžirnių)
    • Garstyčios: 15 g (grūdėtosios)
    • Citrinos sultys: 7 ml (šviežios)
    • Druska: 1 žiupsnis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į aukštą indą supilti akvafabą.
  2. 2. Sudėti garstyčias, berti druskos.
  3. 3. Įspausti citrinos sultis ir supilti actą.
  4. 4. Tuomet supilti aliejų. Nieko nemaišyti, tai labai svarbu.
  5. 5. Rankinį trintuvą nuleisti iki pat indo dugno ir palaukti kelias akimirkas, kol viskas nusistovės.
  6. 6. Trintuvą įjungti ir leisti jam dirbti nejudinant, masė pati prasisuks ir pradės tirštėti.
  7. 7. Po 15-20 sekundžių trynimo šiek tiek pakelti trintuvą ir labai lėtai kilti aukštyn.
  8. 8. Viską trinti, kol taps tiršta, o tada indą perkelti į šaldytuvą, ten masė dar šiek tiek sutirštės.
Augalinis majonezas Kūčioms
Naminis salsa padažas | Receptas
(5)
Kreminis humusas su jogurtu
(1)