Augalinis majonezas Kūčioms – lengvas, kreminės tekstūros ir turtingo skonio užtepas, pagamintas iš akvafabos, garstyčių, citrinos sulčių, acto ir aliejaus. Šis augalinės kilmės padažas puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo salotų iki sumuštinių, suteikdamas jiems subtilaus rūgštumo ir švelnaus skonio. Be to, jis yra puiki alternatyva tradiciniam majonezui, tinkantis veganams bei tiems, kurie ieško naujų sprendimų virtuvėje.
Autorės komentaras - nesudėtingas augalinio majonezo receptas, kuriame naudojama akvafaba – skystis likęs nuo konservuotų ar virtų avinžirnių. Akvafabos nereikia skiesti ar dar kaip nors kitaip apdirbti. Patarimas gaminant šį majonezą - svarbiausia plakti pradėti nuo dugno, nesumaišyti ingredientų, kol jie dar plakami ir tik lėtai kilti link viršaus.