Skaniausias alyvuogių marinatas su medumi ir česnakais pagal Beatą

2024-02-08 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Skaniausias alyvuogių marinatas su medumi ir česnakais pagal Beatą
Nepaprastai gardu užmarinuoti didžiąsias graikiškas alyvuoges, man tai yra pats nuostabiausias alyvuogių marinatas su medumi ir česnakais, kurį tik esu mėginusi. Šį receptą nusižiūrėjau vienoje Beatos laidoje prieš daug metų ir dabar labai dažnai gaminu. Retai eksperimentuoju su kitokiais marinatais, nes tiesiog bijau nusivilti. ;)

Na tikrai labai labai skanios! Rekomenduoju išmėginti visiems alyvuogių mėgėjams!

Ingredientai

    • juodosios alyvuogės: 1 indelio
    • žaliosios alyvuogės: 1 indelio
    • česnakas: 5 skiltelių
    • kalendros lapeliai: 1 saujelės (arba petražolės)
    • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • balzamiko actas: 4 arbatinių šaukštelių
    • alyvuogių aliejus: 8-10 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • natūralus medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių alyvuogių skystį išpilame, alyvuoges suberiame į dubenį ir užpilame alyvuogių aliejumi.
  2. 2. Tuomet suberiame sukapotas kalendras arba petražoles ir įspaudžiame česnako skilteles.
  3. 3. Tada supilame sojos padažą, balzamiko actą, medų, rūkytos paprikos miltelius, citrinos sultis ir nutarkuotą citrinos žievelę (prieš būtinai tai nuplikome vandeniu).
  4. 4. Viską gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti mažiausiai 3 valandas.
  5. 5. Patiekiame ir lepinamės!

Migle

Tikrai labai gurmaniska ir skanu, visiems patinka! Tik reiketu imti 2 dideles alyvuogiu dezutes
Atsakyti

Danguole

Nuostabaus skonio, jei reikia greiciau kad pasimarinuotu dejau be kauliuku alyvuoges, skonis sodresnis, jei ilgesniam naudojimui, tuomet su kauliukais
Atsakyti

Irma

Tikrai geras receptas. Jauti viduržemio jūros šalių virtuvės skonį.
Atsakyti

Sima

Koki balzamiko acta naudojat gal rekomenduosit skaniausia?
Atsakyti

Vidma

As naudoju balzamini acta OLITALIA Aceto balsamico di modena, 6%

R

is gardu gardu saporoso. Teisingai sake vedejas, kad karta pabandes, nebegrisi i tuos po 3 eurus.

Agnė

Labai patiko receptas. Kitą kartą pabandysiu citrinos nedėti :)
Atsakyti

Eduardas

Citrinos visos nedėk, tik trečdalį.

R

... indelis alyvuogių, gal tiksliau būtų nurodyti, kokios talpos (ml).
Atsakyti

Alma

Aš dar pilu vieno apelsino sulčių
Atsakyti

Vidma

Super skanu, bet man labiau su juodosiomis alyvuogemis patiko ;)
Atsakyti

O.B

Česnako tikrai per daug. Užtenka 2 skiltelių.
Atsakyti
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)
Plaučių paštetas
(1)