Traškios morkytės fri orkaitėje

2024-12-20 Autorius braske_ir_pipirai

Traškios morkytės fri orkaitėje
Traškios morkytės fri orkaitėje – puikus pasirinkimas tiek lengvam užkandžiui, tiek garnyrui. Jas praturtina saldžiai aštrus glajus su medumi, česnakų granulėmis, kmynais ir čili dribsniais, suteikiantis nepakartojamą skonio kontrastą. Orkaitėje karamelizuotos morkos tampa maloniai traškios išorėje ir švelniai minkštos viduje. Puikiai tinka patiekti vienas arba su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, jogurto-citrinos ar švelniai pikantišku česnakiniu padažu. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas džiugina tiek akį, tiek gomurį.

Autorės komentaras - skonių vaivorykštė. Ir saldu, ir aštru ir sūru. Puiki alternatyva bulvių traškučiams savaitgalį. Mano mėgstamas padažas patiekti šalia - sumaišyti graikišką jogurtą su pesto padažu. Lazdeles puikiai tinka gaminti karšto oro gruzdintuvėje, lengva, maistinga ir labai labai skanu.

Ingredientai

    • Morkos: 5 vnt. (mažesnės)
    • Česnakai: 0,5 arb. š. (granulės)
    • Kmynai: 0,5 arb. š.
    • Čili dribsniai: žiupsnelis
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š. 
    • Medus: 1 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morkas nuskusti ir supjaustyti per pusę arba, jeigu morkytės kiek didesnės, perpjauti į keturias dalis.
  2. 2. Dubenėlyje sumaišyti česnakų granules, kmynus, čili dribsnius, alyvuogių aliejų ir medų. Įberti druskos ir pipirų.
  3. 3. Viską gerai išmaišyti ir paruoštu mišiniu apipilti supjaustytas morkas.
  4. 4. Išmaišyti, kad visos morkų lazdelės pasidengtų mišiniu.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros.
  6. 6. Morkų lazdeles paskleisti kepimo inde vienu sluoksniu.
  7. 7. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  8. 8. Lazdelės skanios ir vienos, bet galima šalia patiekti ir mėgstamo padažo.
Traškios morkytės fri orkaitėje
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)