Traškios morkytės fri orkaitėje – puikus pasirinkimas tiek lengvam užkandžiui, tiek garnyrui. Jas praturtina saldžiai aštrus glajus su medumi, česnakų granulėmis, kmynais ir čili dribsniais, suteikiantis nepakartojamą skonio kontrastą. Orkaitėje karamelizuotos morkos tampa maloniai traškios išorėje ir švelniai minkštos viduje. Puikiai tinka patiekti vienas arba su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, jogurto-citrinos ar švelniai pikantišku česnakiniu padažu. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas džiugina tiek akį, tiek gomurį.
Autorės komentaras - skonių vaivorykštė. Ir saldu, ir aštru ir sūru. Puiki alternatyva bulvių traškučiams savaitgalį. Mano mėgstamas padažas patiekti šalia - sumaišyti graikišką jogurtą su pesto padažu. Lazdeles puikiai tinka gaminti karšto oro gruzdintuvėje, lengva, maistinga ir labai labai skanu.