Tortilijų suktinukai su šprotais

2024-12-01 Autorius Vaida Bučinskienė

Tortilijų suktinukai su šprotais
Tortilijų suktinukai su šprotais – greitas, skanus ir vizualiai patrauklus užkandis, kuris puikiai tinka vakarėliams ar lengviems pietums. Kreminis sūris suteikia švelnumo, šprotai – sodraus skonio, o šviežios daržovės – traškumo ir gaivumo. Krapai subtiliai praturtina suktinukus aromatu, o šaldytuve praleistas laikas leidžia skoniams gardžiai susilieti. Patiekus riekelėmis, šis užkandis tampa patogus ir dailus, puikiai papildantis įvairius šventinius stalus ar kasdienį užkandžių asortimentą.

Redaktorės Vaidos komentaras - paprastai paruošiamas, gardus užkandis, kuris tikrai papildytų jūsų šventinio stalo meniu. Jeigu norisi kiek sustiprinti skonį, papildomai galima tepamąjį sūrį sumaišyti su truputėliu majonezo ir tuomet šiuo mišiniu ištepti tortilijas.

Daugiau idėjų užkandžiams galite rasti čia

Ingredientai

    • Tortilijos: 2 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Šprotai: 160 g (1 skardinė)
    • Tepamasis sūris: 60 g
    • Agurkai: 2 vnt. (trumpavaisiai arba 0,5 vnt ilgavaisio)
    • Raidonoji paprika: 0,5 vnt.
    • Krapai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruošti visus ingredientus gaminimui.
  2. ingredientai
  3. 2. Tortilijas ištepti tepamuoju sūriu.
  4. tortiliją ištepti sūriu
  5. 3. Krapus smulkiai sukapoti.
  6. susmulkinti krapai
  7. 4. Kapotais krapais pabarstyti tortilijas.
  8. krapai ant tortilijos
  9. 5. Šprotus (be aliejaus) perkelti į lėkštę ir šakute susmulkinti.
  10. susmulkinti šprotai
  11. 6. Susmulkintus šprotus išdėlioti ant tortilijų.
  12. šprotai ant tortilijos
  13. 7. Agurkus supjaustyti lazdelėmis.
  14. agurkai supjaustyti lazdelėmis
  15. 8. Papriką taip pat supjaustyti lazdelėmis.
  16. paprikos juostelės
  17. 9. Ant tortilijų su šprotais išdėlioti pjaustytus agurkus.
  18. išdėlioti agurkai
  19. 10. Tuomet išdėlioti paprikos lazdeles.
  20. išdėliotos paprikos
  21. 11. Susukti standžius ritinėlius.
  22. tortilijas susukti
  23. 12. Ritinėlius papildomai suvynioti į maistinę plėvelę. Stengtis tai padaryti kuo standžiau, kad geriau susimaišytų skoniai ir tortilija periimtų daugiau drėgmės.
  24. susukti į plėvelę
  25. 13. Paruoštus ritinėlius perkelti į šaldytuvą. Geriausia ten palaikyti per naktį.
  26. 14. O tuomet jau pjaustyti storesnėmis riekelėmis ir patiekti.
Receptų autorė Vaida Bučinskienė

Atsakinėjama į Komentarą

Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
(4)
Silkių "sušiai"
(32)
Tostadas de Tinga de Pollo - Tortilijų skrebučiai (tostada) su troškinta vištiena
(1)
Focaccia duonelė su alyvuogėmis - nuostabus užkandis prie vyno!
(2)