Karšti ir traškūs itališki sumuštinukai - užkandžiai Crostini iš Jamie Oliverio knygos "Mano Italija". Kadangi turėjau voveraičių, tai aš gaminau su jomis, bet drąsiai galite rinktis baravykus arba net pievagrybius.
1. Pirmiausia grybus pasmulkinkite ir suberkite į skardą.
2. Pašlakstykite aliejumi, prieskoniais ir mocarelos juostelėmis.
3. Kepkite orkaitėje (~170-180 laipsnių) maždaug 10 minučių, kol grybai išskirs sultis, o sūris išsilydys.
4. Per tą laiką, paskrudinkite duonos riekutes. J. Oliveris rekomenduoja apkepti duoną keptuvėje ant šlakelio aliejaus, bet aš skrudinau tosteryje. Tuomet pašlaksčiau aliejumi ir įtryniau česnako skiltele.
5. Ant kiekvieno skrebučio dėkite grybų su sūriu ir užpilkite išsiskyrusių sulčių. Skanaukite!
Atsakinėjama į Komentarą