Traškūs cukinijų šiaudeliai su džiūvėsėliais

2023-10-09 Autorius oSkanu.lt

Traškūs cukinijų šiaudeliai su džiūvėsėliais
Traškūs išorėje, minkšti viduje, orkaitėje iškepti cukinijų šiaudeliai.

Sveikas užkandis, su itin mažai riebalų. Nustebino plutelės traškumas ir cukinijų minkštumas, salstelėjęs skonis. Man ir mano vyrui itin patiko.

Galite patiekti su kečupu arba kokiu kitu pamėgtu padažu. Aš valgiau šiaudelius vienus, man be padažų net skaniau. Vienas po kito ir greitai neliko...

Patarimai, pastebėjimai. Naudojau purškiamą saulėgrąžų aliejų. Paprastas aliejus purškiamame buteliuke. Reikia purkšti, kad gražiai apskrustų. 

Papildomai druskos ir pipirų visiškai nedėjau, nes pakankamai paprieskoniavau džiūvėsėlius ir nieko nebetrūko.

Ingredientai

    • cukinijos: 1-2 nedidelės (pjaustytos šiaudeliais)
    • miltai: 1 puodelio (250 mililitrų)
    • kiaušiniai: 2 (suplakti)
    • džiūvėsėliai: 1 puodelio
    • druska
    • pipirai
    • purškiamas aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje cukinijas susipjaustome neilgais šiaudeliais.
  2. 2. Skardą išpurškiame aliejumi.
  3. 3. Į džiūvėsėlius įmaišome druskos bei šviežiai grūstų pipirų.
  4. 4. Tuomet cukinijas apvoliojame miltuose, tada - plaktuose kiaušiniuose bei džiūvėsėliuose. Šiaudelius sudėliojame skardoje. Kai visus sudedame, apipurškiame dar trupučiu aliejaus.
  5. 5. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Kepame šiaudelius maždaug 20–25 minutes, kol apskrus.
  7. 7. Jei reikia, paskaniname druska bei pipirais.
  8. 8. Tiekiame su kečupu arba kitu mėgstamu padažu. Skanaujame!
  9. 9. Patarimas: Šiaudelių nevartome. Kaip sudedame, taip ir turi iškepti per 25 minutes.

Kristina

Fantastiškas užkandis. Labai skaniai gavosi! Bus kartojama!
Atsakyti
Traškūs cukinijų šiaudeliai su džiūvėsėliais
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)