Orkaitėje kepti smidrai su kumpiu ir pistacijų padažu

2022-03-23 Autorius oSkanu.lt

Orkaitėje kepti smidrai su kumpiu ir pistacijų padažu
Turiu silpnybę šiam smidrų (šparagų) užkandžiui su vytintu kumpiu, rimtai sakau. Ir būtinai rekomenduoju visiems išmėginti, jeigu dar kas neragavote, nes paragavę dar gaminsite ir kartosite ne vieną kartą! Taip pat labai rekomenduoju pamėginti pasigaminti ir šį pistacijų padažą, nes jis čia labai tinka. :) 

Ingredientai

    • smidrai (šparagai)
    • vytintas kumpis (serrano arba koks kitas)
    • alyvuogių aliejus: kelių šaukštų
    Padažui:
    • pistacijos
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • majonezas: kelių valgomųjų šaukštų
    • natūralus jogurtas: 1 valgomojo šaukšto (arba grietinė)
    • pesto padažas: 2-3 arbatinių šaukštelių
    • šviežiai malti pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pasiruoškite padažą: Išlukštenkite ir sutrinkite grūstuvėje pistacijas.
  2. 2. Tada gilesniame dubenėlyje sumaišykite majonezą, natūralų jogurtą, pesto padažą ir vieną arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus.
  3. 3. Ten pat sudėkite susmulkintas pistacijas ir šviežiai maltus pipirus. Viską gerai išmaišykite ir atidėkite maždaug valandai į šaldytuvą.
  4. 4. Smidrų paruošimas: Smidrus apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
  5. 5. Po to juos nusausinkite ir apvyniokite vytintu kumpiu.
  6. 6. Dėkite į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi, apšlakstykite šlakeliu aliejaus ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai paruduoja ir apskrunda.
  7. 7. Patiekite su pistacijų padažu ir lepinkitės!
  8. kepti smidrai su kumpiu ir pistacijų padažu
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau keptų smidrų receptų rasite: Keptų smidrų receptai.
Sluoksniuotos tešlos kąsniukai su daržovėmis ir pievagrybiais
(6)
Įdarytos tortilijos su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
(5)
Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu
(1)