Apkeptos traškios mocarelos sūrio lazdelės

Autorius apie receptą

Neseniai pasakojau kaip skaniai paruošti fermentinio sūrio lazdeles, o šį kartą noriu pasidalinti mocarelos sūrio lazdelių receptu. Jos mano manymu gaunasi taip pat labai gero skonio. Jeigu ieškoti skirtingų idėjų kokiai šventei ar šiaip pasisėdėjimui, tai drąsiai galite naudoti abu receptus ir turėsite du skirtingus, tačiau visai nesunkiai pagaminamus užkandžius. Taip pat jeigu esate užkandžių mėgėjas, kai žiūrite filmą ar šiaip kažką veikiate, kaip aš, tai galėsite ruošti vis pagal kitą receptą ir šitaip šis užkandis nepabos. :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Mocarelos sūris: galima naudoti jau supjaustytus sūrio pirštelius arba pakeisti fermentiniu sūriu, kuris gerai tirpsta, pavyzdžiui, „Gouda“ ar „Edam“.
  • Miltai: vietoj kvietinių miltų galima naudoti kukurūzų miltus arba bulvių krakmolą be glitimo.
  • Džiūvėsėliai: puikiai tinka panko džiūvėsėliai, kurie suteikia dar traškesnę tekstūrą.
  • Kiaušiniai: veganams galima naudoti augalinį kiaušinio pakaitalą arba tirštą augalinį pieną (pvz., avižų ar sojų).
  • Itališki prieskoniai: galima naudoti bazilikų, raudonėlių ir čiobrelių mišinį, taip pat įmaišyti maltos paprikos ar česnako miltelių.
  • Aliejus kepimui: tinka saulėgrąžų, rapsų ar žemės riešutų aliejus – svarbu, kad būtų atsparus aukštai temperatūrai.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Mocarelą reikėtų naudoti šaltą – tai padeda geriau ją supjaustyti ir sumažina ištekėjimo riziką kepant.
  • Dvigubas apvoliojimas džiūvėsėliuose būtinas – tai suformuoja tvirtesnį apvalkalą, kuris saugo sūrį nuo ištekėjimo.
  • Šaldymo etapas yra esminis – neužšaldytos lazdelės kepimo metu ištirps ir praras formą.
  • Aliejus turi būti labai gerai įkaitęs – jei aliejus bus per šaltas, lazdelės sugers riebalus ir taps riebios.
  • Kepkite nedidelėmis porcijomis, kad aliejaus temperatūra nenukristų.

Ingredientai

    • Mocarelos sūris: 300 g
    • Miltai: 50 g
    • Džiūvėsėliai: 100 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Itališki prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis
    • Aliejus (kepimui): apie 500 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sūrį supjaustome maždaug piršto storio pagaliukais.
  2. 2. Pasiruošiame tris lėkštes. Į pirmąją įpilame miltus, antroje suplakame kiaušinius, trečioje sumaišome maltus džiūvėsėlius su prieskoniais bei druska pagal skonį.
  3. 3. Tuomet apvoliokite sūrio lazdeles miltuose, perteklių nukratome, merkiame į kiaušinio plakinį bei gerai apvoliojame džiūvėsėliuose.
  4. 4. Vėl merkiame į kiaušinio plakinį bei dar kartelį apvoliojame džiūvėsėliuose.
  5. 5. Įdedame į šaldiklį bent jau 60 minučių.
  6. 6. Po to įkaitiname aliejų bei apkepame mocarelos lazdeles iš visų pusių.
  7. 7. Patiekiame su mėgstamais padažais ir lepinamės!

Atsiliepimai

Olga

Ar buvo skanu?:)
Atsakyti

apskaita

taip buvo visai neblogai :)